dijous, 28 de maig del 2009

L’APDA resol que Boixader va infringir la llei en revelar dades d’alguns agents


L’Agència de Protecció de Dades d’Andorra (APDA) ha resolt que el director del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament del ministeri de Justícia i Interior, Jordi Boixader, va infringir l’article 19 de la Llei de protecció de dades en l’afer dels correus electrònics en els quals es revelaven dades de salut dels bombers.
La resolució la va donar a conèixer ahir, a través d’un comunicat, l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), que va ser qui va fer saber a l’APDA l’assumpte perquè dictaminés si hi havia hagut vulneració en el fet d’haver detallat dades mèdiques en alguns correus electrònics, sense el consentiment dels treballadors.
Segons el comunicat del sindicat, l’Agència de Protecció de Dades considera que s’ha produït una infracció de la llei i demana al director del departament que en el termini de deu dies adopti les mesures d’ordre intern que impedeixin que en el futur pugui produir-se una nova infracció de l’article 19 de la Llei. L’APDA considera que queda demostrat que, en aquest cas, la direcció va tractar les dades de salut dels treballadors “sense comptar amb el seu consentiment exprés i informat”.

Possibles sancions
El comunicat continua explicant que les sancions que cal aplicar en cas d’incompliment d’aquesta llei per part d’entitats públiques són els establerts en les disposicions reguladores dels règims disciplinaris. Per tant, “la capacitat de sancionar correspon a l’autoritat de control establerta en el capítol setè d’aquesta llei, sense perjudici dels recursos administratius previstos al Codi de l’administració o de la tutela judicial que correspongui a les persones interessades”.