dimecres, 20 de maig del 2009

Els bombers cobraran a preu ordinari les hores pendents


La secretària d’Estat de la Funció Pública, Eugènia Duró, va informar aquest dimarts els responsables de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) que els agents cobraran a preu estàndard les hores treballades l’any passat fora de la jornada laboral ordinària, establerta en 1.779 hores. Així ho va afirmar, després de la reunió, la junta del sindicat, que va avançar que recorrerà contra la decisió i va recordar que “el reglament diu que les hores suplementàries s’han de retribuir com a extres”.
Els representants dels treballadors es van reunir ahir amb Duró per conèixer de primera mà quan es cobraran les hores pendents de retribució, ja que l’executiu es va comprometre a pagar-les entre els mesos d’abril i maig. Segons el sindicat, cadascun dels bombers va acumular l’any passat una mitjana propera a les cent hores, mentre que “alguns arriben a les 500”.
El sindicat manté que aquestes hores suplementàries s’haurien de pagar amb el 35% addicional, ja que “s’han de retribuir com a hores extra perquè sobrepassen les 1.779 hores establertes pel departament”. Pel que fa a la posició governamental, des del BONDIA es va intentar contactar ahir sense èxit amb la secretària d’Estat de Funció Pública, mentre que el titular de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, va afirmar que es tracta d’una competència aliena al seu ministeri, donada la inexistència d’una llei de bombers, i va apuntar que els membres del departament “es regeixen per la Llei de la funció pública”.