dimecres, 22 de juliol del 2009

Els bombers recuperaran les guàrdies de 24 hores i els concursos de trasllat

La nova direcció de bombers, encapçalada pel fins ara responsable del Grup de Rescat, Immersió i Muntanya (GRIM), Joan Carles Recasens, vol recuperar la normalitat al cos especial, així com l’estructura bàsica existent abans del mandat de l’exministre d’Interior i Justícia, Antoni Riberaygua. Entre els canvis previstos, destaquen la restitució de les guàrdies de 24 hores i dels concursos de trasllat, dues de les condicions que, segons les fonts consultades, hauria posat la direcció per assumir el càrrec.
La distribució de les casernes en dos grans àrees pot ser un altre dels temes que canviïn amb l’arribada de Recasens i del nou director adjunt, Jordi Farré. Tots dos van participar, durant l’anterior legislatura, en la comissió que desaconsellava l’anomenat Horitzó 2010, on s’estipulaven qüestions com la flexibilitat dels torns o la redistribució per zones, entre d’altres. D’aquesta manera, qualsevol de les quatre casernes tornarien a estar operatives per donar un primer servei a la zona.
L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va valorar ahir de forma positiva l’elecció de Recasens i Farré, ja que “s’ha comptat amb gent preparada del cos per desenvolupar les tasques de direcció”. A més del retorn al sistema de treball en torns de 24 hores, la recuperació dels concursos de trasllat és un dels temes més celebrats des del sindicat, que en el seu moment va recórrer contra les afectacions als parcs, en considerar que calia respectar els llocs guanyats per concurs pels agents. Amb el canvi de direcció, els agents podrien recuperar el seu anterior lloc de treball i tornaria a primar el criteri d’antiguitat. En aques sentit, des de la junta del sindicat es va recordar que els recursos que es van presentar davant de la Batllia “estan en suspens fins a l’1 de setembre” i es va preveure que, si finalment s’acaba duent a terme la remodelació prevista, es procedirà a la retirada dels mateixos.
El sindicat considera que, amb l’entrada de la nova direcció, augmentarà la formació, ja que “en els últims anys ha estat pràcticament nul·la”, segons van explicar des de la junta de l’ABA. Els representants dels treballadors consideren també que la direcció es trobarà que una part de la flota de vehicles adquirida recentment serà inoperant i van reiterar que “estem preperats per assumir el transport sanitari” en el cas que el Govern prengués aquesta decisió.