dimarts, 8 de gener del 2008

Carta d'un altre bomber

Hola companys,

Els Bombers d´Andorra estem en lluita per defensar la nostra professió.

El ministre Antoni Riberaygua i el director del cos Jordi Boixader (expolicia) i el director adjunt Sergi Flucha (exbomber) ens estan treien totes les atribucions i competències.

Hem deixat de fer serveis sanitaris secundaris, i el que és més greu, ja no intervenim en les urgències sanitàries primàries com fins ara. Aquest servei ha estat privatitzat, i encara que els temps d’espera són molt més llargs, nosaltres estem tancats als parcs amb les ambulàncies, desfibril•ladors, material sanitari i tota la formació per ajudar a la població. Familiars de membres de Govern controlen aquestes empreses que, per altra banda, gaudeixen de subvencions públiques.

L’àrea de Prevenció del nostre cos ha estat desmantellada i la prevenció dels edificis oficials del govern la fa una empresa privada.

No tenim calendari de formació. Al 2007 hem fet les hores de formació al mes de desembre, per força, amb total improvisació i amb una qualitat més que dubtosa.

Els grups especials GRIM (rescat en muntanya) no poden fer entrenaments de de fa més d’un any per falta de pressupost i per negligència de l’antic director Francesc Areny.

Els vehicles nous per al servei estan tancats en un garatge des de fa mesos i seguim utilitzant camions amb més de 30 anys.

Tot i les promeses anteriors encara no disposem d’una assegurança específica per a la nostra feina.

Tant el ministre com l’antic director Francesc Areny, estan desqualificant i insultant als bombers com a la pròpia professió en els mitjans de comunicació (premsa i televisió), el quals estan controlats pel Govern i donen una visió parcial i censurada de la situació.

A més el nou director es nega a donar-nos un calendari anual i pretén canviar les guàrdies i fer-nos treballar en torns de 8 i 12 hores en base a calendaris mensuals subjectes a modificacions d’última hora.

Amb tot els nous bombers només cobren el 80 % del sou i es troben subjectes a posteriors avaluacions del seu lloc de treball per aconseguir petits augments de la seva retribució al cap dels anys.

Davant d’aquesta situació els bombers hem engegat una campanya per defensar la nostra dignitat i professionalitat, consistent en cartells als cotxes, accions judicials, missatges per internet, manifestacions, edició de triptics i videos comprometedors del director adjunt penjats a Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=JdLj36QR3ig
http://es.youtube.com/watch?v=Q5lK6eoQOQY
http://es.youtube.com/watch?v=XGR1JZ20dsg

Us fem arribar aquest email per demanar-vos ajuda. Només cal que feu passar aquest missatge a tants companys com pugueu i ens envieu un correu electrònic de suport amb els vostres comentaris a l’adreça bombers24@gmail.com . Per a nosaltres el vostre recolzament és molt important.

Salut,

Un bomber d´Andorra molt emprenyat