dimarts, 8 de gener del 2008

Greuje comparatiu

1) * És el nou sistema de transport sanitari discriminatori amb els ciutadans d'Andorra ?

- La sanitat i per suposat els serveis d'urgències haurien de ser , a més a més de ràpids , accessibles , equitatius i sense diferències entre les persones...

- Tractant-se d'un país tan petit :

a.- És lògic de fer pagar més del doble del que costa un servei de transport sanitari a Andorra que a qualsevol indret o població més enllà de Soldeu , Juberri o Llorts ???

b.- Són els ciutadans en aquestes condicions diferents als que viuen a Andorra ?

c.- Hi ha ciutadans de 2ª o 3ª categoria , només pel fet de viure a més 6 km de la capital ?

- Bombers i pertant el govern d'Andorra , mai no hauria fet discriminacions entre els seus ciutadans ... A més a més oferia un servei ràpid , eficaç i gratuït .


2 ) * Perqué la ineficiència de l'actual distribució de mitjans i personal dins de l'actual sistema de transport sanitari ha de , en molts casos , fer que es demani un ajut de mans que haurem de pagar tots i cada un dels ciutadans ?

- L'actual sistema envia en la majoria dels casos 1 ambulància amb 2 efectius pels serveis que es determinen " No greus " , degut a la dificultat de l'indret on es troba la víctima , pel pes de la mateixa , o d'altres dificultats ... , segons el plà director del Saas , el servei regulador envia una segona ambulància amb més personal i això ocasiona :

a .- Una demora del servei .

b.- Un increment del 25% dels costos ; aquest pagament que factura una empresa "privada" no repercutirà directament sobre el pacient , sinó al Saas ,el quin indirectament pagarem tots i cada un dels ciutadans.

- L'antic sistema impartit pels Bombers d'Andorra , enviava a tres efectius entrenats , els quins no precissàven en cap cas de més ajud i per suposat era gratuït .