dimecres, 3 de setembre del 2008

Els Bombers denuncien que treballen sota mínims d'efectius

• L'ABA presenta dos nous recursos al Govern per les notes informatives emeses per Boixader

A. M. L.
ESCALDES-ENGORDANY



L'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) va denunciar ahir que les casernes estan funcionant, un cop més, sota el mínim d'efectius requerits.
Segons l'ABA, el reglament dicta que la caserna de la Massana ha de comptar amb un mínim de tres efectius, així com la de Canillo, mentre que la del Pas de la Casa requereix quatre bombers i la de Santa Coloma, vuit. En lloc d'això, i sempre segons el sindicat, a causa de les nombroses baixes i indisposicions entre els bombers, la direcció ha optat per reduir els efectius mínims a les casernes, deixant sis bombers a Santa Coloma, tres al Pas de la Casa i mantenir els de la Massana i Canillo.
"De vegades ni tan sols s'han complert els mínims, com ara el dia de l'esllavissada o el 16 d'agost quan es va fer el canvi de guàrdia", van declarar els sindicalistes.

VIA ADMINISTRATIVA
Seguint la via administrativa, tal com ja van anunciar, i paral.lelament a la denúncia sobre la manca d'efectius al país, ahir l'ABA va presentar dos nous recursos sobre la disponibilitat i l'organització del treball. Des de l'associació indiquen que les notes internes que envia el director del cos, Jordi Boixader, per formular els canvis no atenen al reglament, ja que "el director no té potestat" per enviar aquestes missives amb les afectacions, per exemple. Aquests dos recursos se sumen a la resta, ja que cada nota que envia Boixader és resposta per l'ABA amb un recurs.
Més encara, els Bombers asseguren que la direcció no aplica el reglament de compensacions quan els adjudiquen una guàrdia i que, en nombroses ocasions, "se solapen les guàrdies obligatòries amb les disponibles". Denunciant una evident, segons ells, desorganització dels torns i les guàrdies dels bombers, els sindicalistes assenyalen que en cas que sorgís una urgència seria molt difícil atendre-la tenint en compte que només hi ha 15 bombers de guàrdia en tot el país. "Mai abans ens havíem trobat sota mínims o sense saber quan havíem de treballar", van denunciar.