dimarts, 2 de setembre del 2008

Ubach considera que l’actitud de Riberaygua és “dictatorial”


L’oposició apunta que dissoldre el cos seria una “mesura exagerada”

• El secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, va mostrar-se força crític amb An­toni Riberaygua pel paper que el ministre d’Interior està jugant en la polèmica amb l’Associació de Bombers. Especialment dolgut es va mostrar pel fet que enmig del conflicte des del ministeri s’arribessin a plantejar la possibilitat de dissoldre el cos, una situació que va qualificar com a “més pròpia d’una dictadura militar que no pas d’una democràcia”.
Ubach va qualificar de “llastimós” que el ministre “empri aquests mètodes” i va lamentar que “no se sigui capaç d’arribar a una entesa amb el sindicat”. Per al di­rigent de l’USdA un plantejament com el de desfer el cos “no ajuda en res en les negociacions”. El líder sindical va defensar que “els bombers han de treballar en condicions dignes i han d’anar a la feina contents”, una circumstància que, segons va assegurar, “havia passat fins l’arribada al càr­­rec del ministre”. Tot i que Ubach va indicar que “en una negociació totes dues parts han de cedir”, la seva posició va quedar clara a l’hora d’afirmar que “si cent persones tenen un problema amb una de sola, potser la culpa és seva”. La possible dissolució del cos de bombers també va ser comentada ahir al Consell General, que tot just reprenia el treball per al nou període de sessions. Els grups de l’oposició van manifestar la seva preocupació per la situació. Així, el parlamentari socialdemòcrata Esteve López va reclamar que “el Govern aclareixi si realment s’ha plantejat aquesta opció, ja que si és així té una important transcendència i seria una mesura massa extrema”.
De la seva banda, el president del grup parlamentari de CDA+Segle 21, Enric Tarrado, va indicar que trobava “desproporcionada i exagerada” la possibilitat d’aplicar aquesta mesura i va instar les dues parts a dialogar. “Les coses s’entenen parlant i s’ha de treballar no en l’interès dels bombers o l’administració, sinó en el de la població”, va apuntar.
El president del grup liberal, Jordi Jordana, va assegurar que des del Govern no se’ls havia comunicat res en aquest sentit i es va limitar a assegurar que “el ministeri està fent el que li sembla millor per reorganitzar el cos”. Per últim, el conseller no adscrit de Renovació Democràtica, David Pérez, va apuntar que “vist des de fora, sembla més una amenaça i un avís als bombers” i va recordar que “quan es negocia tothom ha d’estar disposat a cedir”.