dissabte, 14 de març del 2009

El sindicat de Bombers boicoteja la festa del patró

A diferència d'altres anys, en què hi havia 80 bombers, aquest any hi ha anat sols un

Ala festa del patró dels Bombers que se celebra cada vuit de març va haver-hi una àmplia absència dels treballadors del gremi i de les seves famílies que cada any acudeixen a aquesta jornada festiva.
Segons van manifestar des de la junta del sindicat de Bombers, a diferència de l'any passat --en què una vuitantena de bombers que es trobaven de festa i les seves famílies van acudir a la missa celebrada en commemoració del patró i a l'aperitiu posterior, així com a altres activitats lúdiques anteriors, amb partits de futbol--, a la festa d'aquest any només hi ha hagut la presència del ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, el secretari d'Estat, i només un bomber que es trobava de festa, segons van informar des d'ABA, i altres bombers que estaven de guàrdia a la Massana i a Andorra la Vella, així com la direcció del cos. Per tant, amb l'absència de la majoria del cos, aquest any la festa al patró només ha tingut la missa i un aperitiu.
Des del sindicat de Bombers, van explicar que aquesta posició demostra una manifestació contrària al Govern i a la direcció.
Aquest és un dels actes més que demostren el malestar que existeix en el cos de Bombers en oposició als seus mandataris, per les qüestions dels horaris i perquè, segons expliquen les mateixes fonts, no estan d'acord amb "la pèrdua de feina que tenim amb el transport sanitari, perquè dels 9.000 serveis que abans fèiem ara només en fem 1.500", van dir.
Per altra banda, des de l'Associació de Bombers d'Andorra també s'han queixat del tracte que es rep al servei de Bombers davant d'un accident de trànsit, "que ens truquen quan ja està tot solucionat", van dir des del sindicat.