dijous, 26 de març del 2009

L'ABA denuncia que Govern no els ha pagat les hores extra fetes



L'Associació de Bombers ha denunciat a través d'un comunicat que el Govern no els ha retribuït les hores extra fetes durant el 2008. En aquest sentit, els bombers adverteixen que compliran amb la seva jornada ordinària però que si l'executiu continua amb la mateixa política, es plantejaran si fer les hores extra. De tota manera, han volgut deixar clar que això no afectarà la seguretat dels ciutadans perquè en cas d'emergència hi intervindran tots els bombers que facin falta.
L'Associació de Bombers recorda en el comunicat que el Govern, en la sessió del passat 8 d'octubre del 2008, a proposta del ministre de Justícia i Interior i, en base als informes tècnics de la Secretaria d'Estat de la Funció Pública i de la Direcció del Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament, va aprovar que, als membres del Cos Especial de Bombers se'ls hi havia d'aplicar el còmput horari anyal establert per la Direcció del Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament, que té en compte els mateixos paràmetres que la resta de cossos especials amb característiques similars en relació a l'organització i a la programació del treball (Banders, Duana, Penitenciaria i Policia). En aquest sentit, el comunicat assenyala que el personal adscrit al Cos Especial de Bombers havia de fer 1.779 hores de treball durant el 2008.
Els bombers argumenten que durant l'any passat els bombers van fer més de 1.779 hores. Unes hores que, segons assenyalen, no han estat retribuïdes. A més, afegeixen que aquestes hores han de ser considerades extra i, per tant, remunerades amb un increment del 35%.