diumenge, 29 de març del 2009

L'ABA assegura que els torns de 12 hores suposen un cost de més de 3 milions d'euros




L'Associació de Bombers ha calculat que els torns de 12 hores suposen un cost de 3.046.500 euros, sense comptar les hores extres pendents de retribució, la mútua ni la CASS.
Segons l'associació, els desplaçaments del personal doblats costen 350.000 euros més i els 20.000 quilòmetres anuals més per als vehicles suposen un augment de 1.000 euros. A més, s'ha de sumar els 1.500 euros dels 2.000 litres de gasoil de més i 4.500 euros més de pagament del túnel d'Envalira.
L'Associació de Bombers ha explicat que els torns de 12 hores han propiciat un augment d'hores extres per cobrir baixes que estan pendents de retribució. També ha denunciat una disminució de la formació, ja que la 'majoria de bombers' no ha realitzat cap formació 'fora de les guàrdies de treball'. A més, la privatització del servei d'ambulàncies ha produït un cost afegit d'1,7 milions d'euros.



El Govern pagarà les hores extres
El Govern va informar aquest diumenge que durant els mesos de gener i febrer la direcció del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament va tancar el quadrant d’hores realitzades el 2008, amb la compensació horària corresponent. La secretaria d’Estat de Funció Pública verificarà les dades i els imports corresponents es pagaran a la nòmina del mes d’abril o el de maig.