dimarts, 24 de març del 2009

La Batllia rebutja les peticions per suspendre el reglament de bombers


El sindicat i diversos membres del cos ho havien sol·licitat com a mesura prèvia mentre es resolen les demandes contra el nou sistema de torns

• La secció administrativa de la Batllia va dictar la setmana passada quatre autes en els quals rebutja el mateix nombre de peticions fetes perquè quedés suspés el reglament de bombers vigent des de l’estiu passat. El Tribunal de Batlles refusa la sol·licitud plantejada a les causes presentades per l’Associació de Bombers (ABA) i també a les de prop d’un centenar de membres del cos contra el decret del Govern que aprovava el pla estratègic per a la modernització del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament que manté enfrontats ambdues parts des de fa mesos.
Els batlles es pronuncien parcialment sobre les causes ja que només desestimen tenir en compte la demanda de suspensió del nou reglament que ha suposat la desaparició dels torns laborals de 24 hores per als bombers però en cap cas entren en el fons de la qüestió de les demandes. L’argument que donen en tots els casos per rebutjar la petició de suspendre el pla de modernització és que “no s’evidencia cap cas concret de perjudici de difícil o impossible reparació amb l’execució del mateix”, tal com al·legava la part sol·licitant. I destaquen que per suspendre l’acte administratiu cal que hi hagi “una certa credibilitat” sobre els efectes a evitar perquè del contrari la simple invocació d’una nul·litat portaria a l’aturada de l’acte i això pot perjudicar l’interès general.


Silenci administratiu
Tots els procediments afectats per aquesta decisió de la Batllia tenen com a denominador comú que són recursos jurisdiccionals que es van presentar pel sindicat i per agents del cos a títol particular després que haguessin formulat el corresponent recurs davant el Govern i que aquest hagués fet silenci administratiu. El primer d’ells és el que va presentar l’ABA contra el tot el nou reglament el 10 de setembre passat i després hi ha tres més que corresponen a les causes que van presentar diversos bombers a l’octubre contra “l’organització de servei, la sistemàtica d’horaris, de guàrdies i d’organització i contra totes les funcions en les quals intervé la direcció de bombers”.
Un cinquè procediment sobre el que es va pronunciar la secció administrativa la setmana passada va ser presentat per un sotsoficial adjunt contra la decisió del director del cos, Jordi Boixader, de deixar sense efecte el nomenament temporal que se l’havia atorgat com a cap de d’àrea per assignar-li altres funcions. La mateixa causa inclou el recurs d’un altre membre del cos al qual també el director va retirar de les tasques que tenia atribuïdes temporalment per adjudicar-li unes altres entre les quals no figura que continués com a membre del grup de recerca de muntanya. Ambdós demandants demanaven també la suspensió de l’acte administratiu impugnat i el tribunal de batlles igualment denega la sol·licitud.
Finalment, la secció administrativa rebutja dues peticions del sindicat i d’un grup de bombers perquè s’acumulin en una mateixa causa tots els dossiers contra el nou reglament. La raó que al·lega és que es declara “incompetent” per prendre aquesta decisió.