diumenge, 30 de novembre del 2008

Un grup de bombers denuncia que el sindicat actua de forma despòtica


Els bombers contestataris a l’ABA anuncien que volen nomenar un interlocutor per negociar amb el ministeri

Ricard Poy
Andorra la Vella


• Un grup de bombers ha iniciat un procés per aconseguir poder negociar amb el ministeri d’Interior més enllà de la guerra oberta que el sindicat del cos i el ministeri han mantingut des de l’inici de les reformes. Aquest col·lectiu manifesta que la forma despòtica amb què consideren que actua el sindicat els impedeix sortir clarament a la llum pública per por a les represàlies. Segons un representant d’aquest grup, dins del cos hi ha “una vintena de talibans” que actuen coordinadament seguint instruccions de l’Associació de Bombers d’Andor ra (ABA). L’objectiu del sindicat seria, segons el grup, intentar donar “una visió d’unitat de tots els bombers en la mateixa sintonia que l’ABA”, però aquesta realitat és “només de cara a la galeria”.
El col·lectiu assegura que hi ha una part important dels bombers que els donen suport i que la voluntat és aconseguir nomenar un representant que pugui negociar amb el ministeri i rectificar alguna de les actituds derivades de la línia que defensa l’ABA. El col·lectiu segons un dels seus membres podria comptar com a mínim amb una trentena de simpatitzants. Una de les situacions que més lamenten el grup és la “mala imatge” que el cos té actualment entre bona part dels ciutadans pels posicionaments del sindicat. “No som uns mantes”, insisteix la mateixa font, i tota la problemàtica del canvi de torn s’ha falsejat.
Esperen que en breu es pugui articular la iniciativa sense haver-se d’amagar. Una de les accions que consideren més desafortunades per part de l’ABA és mantenir una “lluita perduda” en els tribunals, “que només costa temps i diners, quan tothom sap que no hi ha res a guanyar”. El grup es mostra, però, també crític amb l’acció de la direcció de Sergi Fluchà, al qual consideren “molt tancat”. A Jordi Boixader, el director, el consideren “un simple gestor mal aconsellat”.