dilluns, 22 de desembre del 2008

El Tribunal Superior desestima el recurs dels Bombers per vulneració de drets


Escrit per Marta Fernández
Dilluns 22, Desembre de 2008 13:12


La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat el recurs presentat per un seguit de bombers per una presumpta vulneració de drets en l’escorcoll de la caserna de Canillo l’estiu passat. El Superior determina que els fets al·legats pels bombers formen part del procediment penal que encara està a tràmit i que ha de ser el batlle qui determini si hi ha hagut o no aquesta vulneració.
S’ha de recordar que aquest recurs s’havia presentat contra l’aute de la Batllia que desestimava la vulneració de drets durant l’escorcoll. La defensa de diferents bombers i de l’Associació de Bombers va demanar que es revoqués aquest aute, i que es donés lloc a la cessació de les intervencions policials i que es restituís la documentació requisada. També pretenia que es fes un inventari dels objectes comissats i que constés en poder de qui es troben, contra qui se segueix la instrucció de la causa i quines són les acusacions.
D’aquesta manera, la defensa dels bombers al·legava que durant l’escorcoll que es va practicar a la caserna arran d’una denúncia del sotsdirector dels bombers es van vulnerar una sèrie de drets fonamentals, entre els quals el de la intimitat i la inviolabilitat de domicili.
Així, va exposar que una simple notificació a les persones hauria estat suficient abans de dur a terme l’escorcoll dels armariets, un pas que no es va fer, i també va insistir que a l’ordinador requisat de la caserna hi ha la correspondència privada dels afectats. L’advocada defensora també va posar en dubte que la custòdia d’aquest ordinador hagués estat la correcta ja que va estar en possessió del director adjunt, segons va aclarir, durant un termini de dinou hores.
De la seva banda, la fiscalia es va oposar al recurs presentat per la defensa i va remarcar que la policia únicament va actuar arran d’una denúncia, que era el que havia de fer. També va remarcar que cap dels afectats havia especificat de quina manera l’havia afectat a ell personalment aquesta vulneració.
Finalment, l’advocat defensor del director adjunt dels bombers es va oposar també al recurs i va remarcar que en tot aquest afer si hi ha una persona “ultratjada” és el seu defensat. En aquest sentit va recordar que objectes que li pertanyien havien desaparegut i va concloure que la demanda era “una cortina de fum”.