dimarts, 16 de desembre del 2008

Interior avança de manera significativa la llei de Bombers

• 86 esmenes presentades, aprovades en poc menys de dues hores
• Les dotze restants podran ser tractades en una sessió que esdevindria definitiva

MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA


Ningú no dubta de les presses que es puguin donar els membres de les diferents comissions legislatives que actualment treballen en els diferents projectes de llei. Uns articulats que, d'altra banda, aborden una recta final de legislatura protagonitzada per l'embús que ja anunciava aquest rotatiu fa unes setmanes. Però el de la Comissió legislativa d'Interior és un exemple de la increïble celeritat que propicia aquesta situació a l'hora de prosperar amb futures lleis, tal com reflecteixen les 86 esmenes aprovades ahir en relació al projecte de llei qualificada de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament.
Els set membres de la comissió van abordar així una sessió en què l'anàlisi de l'informe del ponent referent al projecte de llei de la Signatura Electrònica va quedar eclipsat --més concretament, ajornat a una nova sessió-- per la necessitat d'avançar en relació al nou articulat que regularà el cos de Bombers. Informats de les esmenes abans d'encarar la comissió --és habitual en aquestes sessions--, es van abordar qüestions com ara suprimir la "dedicació exclusiva" del Cos Especial de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments (CEPEIS) reservada a l'Estat, ampliant les intervencions a hipotètics casos en què països veïns ho requereixin, així com l'ampliació de la contribució a la prevenció a tota la població, i no només als joves.

RECTA FINAL
Tot i que només hi ha programada una sessió ordinària del Consell General, reservada a aquest dijous a les 10.00 hores del matí en una sessió que promet ser maratoniana --tal com ho està sent el treball de les comissions per enllestir la tasca legislativa impulsada pel Grup Parlamentari Liberal--, si la dissolució de la Cambra es retarda es podrien programar noves reunions, amb la qual cosa no s'hauria d'esperar a un nou mandat per materialitzar-se. Una possibilitat que, en tot cas, es presenta força complicada, atès que els diferents partits polítics --passades les vacances parlamentàries-- es trobaran immersos en la campanya electoral.