diumenge, 11 de gener del 2009

El sindicat de bombers veu improbable que s’arribi a un acord amb la direcció

El sindicat i la direcció del departament de bombers es reuneixen avui en la que podria ser l’última trobada que mantinguin les dues parts per intentar trobar una sortida consensuada a la situació que es viu en el si del cos especial.
Encara que la direcció pot realitzar una última proposta que convenci els representants dels agents, la junta de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va qualificar ahir com a “negra” i “improbable” la possibilitat que es pugui arribar a un acord satisfactori.
Tot i que les dues parts han intentat acostar posicions durant els últims compassos de l’any 2008, la junta del sindicat va assegurar ahir que “el que se’ns ha proposat fins ara no ha agradat”. Els responsables de l’ABA es van mostrar decebuts amb el plàning previst per al 2009, ja que, segons van explicar ahir, es vol fer un “reajustament” de la situació creada durant l’any passat. En aquest sentit, la junta de l’ABA va lamentar que “durant el 2008, alguns dels agents van fer prop de 300 hores menys que les que estaven establertes, mentre que d’altres en van haver de fer fins a 350 de més”. Segons l’ABA, la direcció vol compensar aquestes diferències durant els primers mesos d’aquest any, un fet que no ha agradat.
Segons les fonts consultades, la direcció va proposar també al sindicat la possibilitat de començar els torns de 24 hores el divendres en lloc de fer-ho el dissabte, tot i que el sindicat considera que l’oferiment és insuficient.
canvi en les relacions
Malgrat que l’Associació de Bombers ha deixat en suspens els actes reivindicatius durat les negociacions amb la direcció, des del sindicat es va avançar ahir que, en el cas que finalment no s’arribi a un acord satisfactori, tornaran a realitzar mesures de pressió. Durant l’any passat, les accions més destacables van ser les d’àmbit legal, ja que els representants dels agents de bombers van portar a la via administrativa i judicial diverses normatives engegades per la direcció del cos especial.
Bartumeu apostarà per millorar el clima laboral del cos “a través del diàleg” si guanya les eleccions
El cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, va visitar ahir els bombers de la caserna de Santa Coloma, acompanyat de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i del conseller general Jordi Font, en una trobada en què va destacar la necessitat de millorar l’ambient de treball. “El director diu que hi ha un percentatge de baixes molt elevat, i això denota que hi ha un clima laboral que no és bo”, va dir Bartumeu, que va afegir que “s’ha de canviar el clima laboral i això es fa a través del diàleg”. Bartumeu va assegurar que la situació actual “no es pot aguantar més” i va lamentar que el departament de bombers “sempre ha estat un cos que funciona i jo crec que actualment funciona de manera deficient i manifestament millorable”. Finalment, el cap de l’oposició va dir que es tracta d’“una situació que hem de canviar en defensa de l’interès general i dels professionals que estan aquí”.