diumenge, 18 de gener del 2009

Les reunions entre la direcció i els bombers fan replantejar alguns dels problemes que els enfronten

Les reunions que han mantingut la direcció i els membres del Cos de Bombers durant els darrers mesos, l'última aquest dijous mateix, ha servit per replantejar alguns dels problemes que els enfronten.
Així, i segons assegura el director del cos, existeix la possibilitat de replantejar la reassignació per parcs, sempre i quan es basi en operativitat i no en antiguitat. El que té molt clar la direcció, però, és que no es tornarà als torns de 24 hores. Les reunions entre direcció i associació han estat constants els darrers mesos, i els temes més recurrents han estat la possibilitat de tenir un plàning anual fix, evitant canvis diaris, tornar als torns de 24 hores o recuperar el transport sanitari.

Vist que les seves demandes no han estat satisfetes, l'associació ha decidit tirar endavant amb algunes accions, com ara fer una vaga de mínims, és a dir fer només les hores assignades de feina. També demanaran una reunió amb el cap de Govern i presentaran una querella criminal en contra del ministre de l'Interior per nomenament irregular del sotsdirector del cos, Sergi Flucha. La direcció assegura no tancar la porta al diàleg i estan oberts a poder introduir alguns canvis, per exemple, en la reassignació als parcs, sempre i quan vagi en l'interès operatiu treballar també en una planificació anual amb l'ajuda dels bombers. El que tenen clar, però, és que no es tornarà als torns de 24 hores.

Pel que fa a la vaga de mínims, que els bombers asseguren que ja estan fent, Boixader assegura que l'única notícia li ha vingut pels mitjans de comunicació i no per part del cos. Boixader assegura que continuen oberts al diàleg amb l'associació i els membres del cos.