dilluns, 19 de gener del 2009

L’ABA i la direcció de bombers avancen en les negociacions


Tot i les mesures de pressió aprovades per l’assemblea general de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), les negociacions amb la direcció del cos especial van avançar aquest dilluns en una reunió en què els màxims responsables del sindicat van tornar a reivindicar millores en la planificació del departament.
En aquest sentit, la junta de l’ABA va sol·licitar el lliurament d’un plàning “equitatiu” que fixi el dia de descans setmanal de cada agent i el període de vacances.
El sindicat va posar també sobre la taula antigues reivindicacions, com ara la recuperació del servei sanitari, la creació d’una assegurança per al cos especial o la revisió de les afectacions territorials, mitjançant l’aplicació de “criteris operatius”. Segons van explicar des de la junta del sindicat, la direcció va prendre nota de les reivindicacions i va convocar una nova trobada de cara a finals d’aquesta setmana per continuar amb les negociacions.
Pel que fa a les mobilitzacions anunciades pel sindicat, la junta de l’ABA va apuntar: “Mai no hem tancat la via del diàleg”, i va condicionar l’aplicació de les mesures al fet que la direcció accepti les principals reivindicacions plantejades. Tot i així, des de la junta es va assegurar que “no reivindiquem les 24 hores, sinó una bona organització i planificació anual”, i van afegir que “ara que el mateix ministre ha tancat la polèmica [sobre els torns], podrem parlar d’altres reivindicacions”.

Querella contra Riberaygua
En relació amb la interposició de la querella contra el titular de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, el sindicat va apuntar que “mentre sigui ministre, [Riberaygua] pot rectificar i nomenar un subdirector del grup A o B, tal com marca la llei”. En aquesta línia, la junta va afegir que “si quan se li acabi la legislatura no ha rectificat, serà el moment de presentar la querella”.