dimarts, 27 de maig del 2008

Boixader qualifica de poc ètiques les crítiques de l'ABA sobre la gestió

  1. • Argumenta que, per una raó de jerarquia, compet a la direcció prendre les decisions
  2. • Nega que dimarts es prolongués la guàrdia d'alguns efectius per la pluja

IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY



"Poc professionals" i "poc ètiques". Amb aquest dos qualificatius es va referir ahir el director del cos de Bombers, Jordi Boixader, a les manifestacions que l'Associació Bombers d'Andorra (ABA) va fer dimarts a EL PERIÒDIC i que criticaven alguns aspectes de la seva gestió al capdavant del departament. A més, el director també acusa el sindicat de no haver dit tota la veritat respecte a la mobilització excepcional per les intenses pluges dels últims dies i respecte al servei que es realitzarà durant l'aplec de Canòlich dissabte vinent.
En opinió de Boixader, l'ABA no ha entès que "la jerarquia és inherent al servei" i que les decisions de la direcció només es podrien qüestionar en cas que caiguessin fora de la legalitat. El director del cos, que es va mostrar visiblement molest per l'actitud del sindicat, també va insistir que no compet a l'ABA decidir si, en cas de necessitat, els efectius que han de cobrir un servei excepcional són els que estan de guàrdia o els que estan de descans. "L'ABA no ha d'oferir uns efectius disposats a entrar treballar, perquè els Bombers estan a disposició de l'Estat i, per delegació, del director del cos", va afirmar Boixader.
Més enllà d'aquestes consideracions generals, Boixader també va entrar a valorar la versió que des del sindicat es va donar sobre decisions concretes de la direcció. En aquest sentit, el director del cos va aclarir que no era cert que dimarts s'hagués decidit prolongar la guàrdia dels efectius de servei com a conseqüència de la situació creada per les intenses pluges. "Simplement se'ls va dir que no abandonessin la guàrdia mentre durés la reunió de la taula de crisi", va explicar Boixader, que també va puntualitzar que la reunió va acabar abans que els efectius de servei finalitzessin la guàrdia.
Pel que fa al servei especial de l'aplec de Canòlich, el director dels Bombers va aclarir que no es tractava d'un servei de permanència de 24 hores i que correspondria a l'oficial organitzar el sistema de torns.
Amb tot, Boixader va puntualitzar que el seu malestar a les manifestacions de l'ABA sobre la seva gestió, i no a altres reivindicacions del sindicat sobre els drets del col.lectiu. A més, el director va afirmar que considera que l'actitud de "falta de respecte" de l'associació "no respon als sentiments de tot el cos". "Vull entendre que són punts de vista no compartits per tothom", va afirmar.
NECESSITATS DEL SERVEI Pel que fa a serveis especials o no previstos, el director dels Bombers es va queixar de la manca de voluntaris per realitzarlos, malgrat que el règim de torns de guàrdia del cos ha d'estar sotmès a les necessitats del servei. Boixader va explicar que la majoria dels efectius no es presenten voluntaris quan se'ls convoca per a un servei especial per via telefònica o per mitjà d'un missatge de text "amb una certa antel.lació".