dilluns, 26 de maig del 2008

Els Bombers demanen una assegurança per cobrir els riscs de casos extrems



Una de les velles aspiracions de Bombers és poder gaudir d'una assegurança que els permeti poder estar coberts en casos extrems. Afirmen que el Govern els va prometre ja l'any 2007 per escrit.
Poder gaudir d'una assegurança que els cobreixi en els casos més díficils és una de les demandes reiterades del cos de Bombers. Una demanda que des de l'Executiu se'ls va comentar que tindrien al 2007 i on es va especificar fins i tot com seria. El text presentat per l'aleshores ministre de l'Interior, Josep Maria Cabanes, estipulava que en cas de mort la vídua del bomber rebria el salari del seu marit de per vida o que en cas d'incapacitat podria cobrar la integritat del salari.

El text també feia referència a una incapacitat parcial que no permetés a l'afectat exercir una feina dins del cos. En aquest cas s'asseguraria el sou de bomber en la feina que exercís sempre que el salari de la nova feina fos inferior. Segons l'Assocació de Bombers d'Andorra aquesta assegurança complia totes les seves expectatives però de moment encara no és una realitat. Per aquesta raó consideren que hauria d'estar especificada a la nova normativa de Bombers.