dimecres, 14 de maig del 2008

L'ABA critica que la llei digui que el director adjunt hi sigui fins a la jubilació

• Els Bombers qualifiquen la mesura com a "brindar la plaça del càrrec directiu"
• El cos no presentarà cap esmena perquè volen reunir-se amb el Ministeri d'Interior
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY


L'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), que ahir va formalitzar per escrit la petició de la reunió amb el Ministeri d'Interior per negociar la llei del cos, va criticar especialment una de les disposicions transitòries d'aquest Avantprojecte de llei Qualificada de prevenció i extinció d'incendis, salvaments. Es tracta concretament de la disposició transitòria segona, que resa: "Els funcionaris que ocupin places de lloc de treball de director adjunt conserven el seu nivell de classificació a l'entrada en vigor de la llei, fins a la data de jubilació". Des de l'ABA consideren que aquesta mesura "és un brindatge a la plaça de director adjunt", va explicar Joan Torra, vicepresident de l'ABA. Els Bombers critiquen aquesta mesura contemplada en el text legislatiu perquè, segons Torra, "entra en contradicció amb la llei de Funció Pública".
Tal com marca el text de l'avantprojecte, tant els requisits establerts per formar part del cos, com també la provisió de places i el nomenament del personal, estan basats tots en la llei de la Funció Pública; per contra, en aquesta disposició no s'esmena la seva correspondència amb la llei de la Funció Pública.
Tot i això, des de l'ABA van assegurar que no pretenen estudiar l'avantprojecte que els van enviar des del ministeri "perquè aquesta no és la nostra manera de treballar, nosaltres esperem tornar a l'anterior sistema de participació conjunta i no anem a fer res de manera unilateral", va explicar Torra. Per aquest motiu, des de l'ABA no preveuen presentar cap esmena ni fer cap menció a aquest avantprojecte de llei, que per altra banda, critiquen que sigui el segon text legislatiu que els han passat en dos dies.
L'avantprojecte contempla a més una disposició transitòria primera sobre l'organització estructuració i funcionament del CEPEIS que preveu que fins que aquesta llei no s'hagi desenvolupat per via reglamentària, "és aplicable la normativa anterior en tot allò que no contradigui o vulneri l'establert en la present llei o en la llei de la Funció Pública.