dissabte, 17 de maig del 2008

Els bombers reben l'informe del coronel Axel Bousses referent a la reestructuració del cos



Els bombers ja han rebut l'informe del coronel Axel Bousses referent a la reestructuració del cos. Un informe que també està en mans del Ministeri de l'Interior i que replanteja el funcionament del cos després que els bombers hagin deixat de fer el transport sanitari.
Per la seva banda, des del Ministeri asseguren que aquest és un dels molts informes fets pel coronel. Segons ha pogut saber Andorra Televisió de l'últim informe d'Axel Bousses se'n desprèn que s'ha de replantejar la organització actual del cos de bombers. Un cop retirat el transport sanitari, els bombers han deixat de fer un volum important de sortides i per tant, l'actual organització de les diferents casernes no té raó de ser. Aquesta és una de les principals conclusions d'aquest text que també parla de possibles i futures actuacions. Una d'elles i que es podria adoptar a llarg termini és que es redueixi el nombre de casernes a tres, enlloc de les quatre actuals.

Amb l'acabament del túnel dels dos Valires una de les opcions que es plantegen és que s'ubiqui una caserna al túnel que donés servei a les parròquies d'Encamp, la Massana i Ordino. Construir una nova caserna a Soldeu, eliminant les de Canillo i del Pas de la Casa i mantenir l´actual caserna de Santa Coloma per abarcar la resta del país. De moment, els membres del cos estan estudiant aquest text i volen rebatre alguns dels seus punts, tot i que donen suport a la gran majoria de propostes fetes pel coronel. Per la seva banda, el director del Departament d'Interior, Xavier Bardina, ha explicat que aquest informe és només un dels molts documents que ha fet el coronel i que estan estudiant des de l'executiu. De fet, Bardina ha indicat que d'aquí a pocs dies el ministeri anunciarà quina serà la seva decisió sobre la reestructuració del cos de bombers.