divendres, 25 de juliol del 2008

Els bombers començaran els torns de 12 hores a partir del mes que ve

El director del cos manifesta que s’inicia un projecte “diferent” amb què es pretén que els professionals estiguin més connectats a l’activitat


• La nova organització horària del cos de bombers començarà a par tir de la segona quinzena del mes que ve. De dilluns a divendres se suprimiran els torns de 24 hores (els caps de setmana es mantenen) i els efectius faran jornades de 12. I tal com va remarcar el director del cos especial, Jordi Boixader, “també es podran fer jornades de 8 hores, tot depèn del tipus de servei que hagi de fer el bomber”. Per exemple, va assenyalar, si es tracta de dies de treball destinats a formació és possible que els bombers únicament facin 8 hores.
La direcció ha ultimat la nova planificació horària i també la distribució del personal. Per aquest darrer assumpte s’han tingut en compte les peticions dels efectius del servei. Tal com va explicar Boixader, es va adreçar una nota informativa als afectats perquè “tohom” pogués informar de les seves preferències quant a caserna i unitat tècnica de destinació. Però el director dels bombers va matisar que hi ha personal que no ha donat a conèixer les seves preferències i que, per tant, “després difícilment podrà exigir”. En aquests propers dies s’ha d’acabar de posar al corrent dels canvis als interessats.

“canvi de mentalitat”
Jordi Boixader va defensar que s’inicia una nova etapa marcada per un “canvi de mentalitat, de cultura”. Un canvi que no para de rebre crítiques des de l’Associació de bombers (ABA). Recentment, el sindicat denunciava que la direcció els havia prohibit fer canvis de guàrdies amb els companys. I Boixader va replicar que del que se’ls havia advertit és que a l’agost s’havia de fer efectiva la reorganització horària i, que per tant, no modifiquessin els dies de treball. Tanmateix, va insistir que “el nostre és un projecte diferent, amb sinergies diferents” i que ha de partir de la base d’una major connexió dels efectius amb el cos. “Hi ha bombers que es canvien guàrdies i que fa dies que no se’ls veu” , va indicar. Alhora va remarcar que cada responsable d’unitat haurà de gestionar a partir d’ara el seu personal i que les demandes de canvis de guàrdies hauran de passar per ell. La direcció, va afegir-hi, únicament que actuarà en darrer terme i si és que s’ha de resoldre algun conflicte.
Quant a l’incident amb el cotxe del director adjunt i la denúncia del sindicat al respecte, en què s’assegurava que la reparació del vehicle l’havia costejat bombers, Boixader va negar que el cos hagi sufragat les quatre rodes punxades. “Que auditin els comptes si volen”, va assenyalar.