dijous, 17 de juliol del 2008

Punt de mira - BOMBERS

L’USdA ha assistit, entre al·lucinada i estorada, a la terrible representació que se’ns està oferint ja fa un temps, des de les altes instàncies ministerials, del cos de prevenció, extinció d’incendis i salvament.
Declaracions com ara que ja va sent hora que demostrin que són bombers o no se’ls paga per dormir, no ens semblen la manera més correcta de millorar el clima laboral, ni de motivar els professionals que conformen aquest cos, ja que això queda lluny de les condicions necessàries per a un diàleg productiu. Aquells que alguna vegada hem vist treballar de prop els bombers d’Andorra coneixem la seva professionalitat i dedicació, que ha estat reconeguda també fora de les nostres fronteres,en una feina que reclama no tan sols professionalitat, sinó també vocació de servei. Amb l’entrada dels nous càrrecs al ministeri, inicialment semblava que s’obria un període de diàleg, però això no va ser més que un miratge, i ara podem comprovar la veritable intencionalitat que s’amagava darrere de la façana dialogant: la privatització encoberta del servei de transport sanitari, la multiplicació de càrrecs de direcció sense experiència directa en l’ofici de bomber, i el creixement exponencial de les despeses de direcció.
Tot això amb el rerefons del desprestigi i les desqualificacions al cos de bombers, que sempre havia estat exemple de bon funcionament.
Des de la Unió Sindical d’Andorra no arribem a entendre quins interessos poden haver-hi darrere d’aquesta voluntat clara i oberta de fer mal a un col·lectiu com el dels bombers, sempre predisposats a millorar en la seva feina

És per tots aquests motius que USdA vol expressar la seva solidaritat i suport unànime a aquest col·lectiu que està defensant els interessos dels ciutadans a rebre un servei de qualitat, i no com alguns volen fer creure, la defensa d’uns privilegis.


María José ESPINOSA

www.usda.ad