dilluns, 7 de juliol del 2008

El sindicat de bombers recorre contra 6 acords de designació de càrrecs


L’Associació de Bombers d’Andorra presentarà demà el segon recurs administratiu des que es va aprovar el decret de reestructuració del cos especial. El recurs arriba després que sis dels agents hagin signat durant les dues últimes setmanes acords de designació de càrrecs que els canvien d’Unitat Tècnica de Gestió (UTG), segons van explicar ahir des de la junta de l’associació.

El sindicat ja va apuntar quan es va aprovar el decret que el principi de mobilitat era contrari als criteris de concurs oposició que s’havien establert fins al moment, de manera que l’ABA presentarà demà un recurs, recolzat pels sis treballadors afectats, en el qual demanaran que s’anul·li aquesta actuació de la direcció.

D’altra banda, des de l’associació es va criticar ahir que el Govern fes una correcció del Decret d’aprovació del pla estratègic per a la modernització del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, publicat al BOPA el 2 de juliol, amb la qual introdueix un annex que "fa referència a l’organització de les àrees", segons van explicar ahir des de la junta de l’ABA.

Així, el sindicat va apuntar que apuntarà també la inclusió en el recurs d’aquest annex per part del Govern, en considerar que "la correcció que s’ha realitzat va cap al funcionament, de manera que hauria d’estar inclosa en una llei, i no en el decret". Des de l’associació es considera que "el Govern s’ha volgut curar en salut i per això ha publicat aquest annex" i va posar especial èmfasi en el fet que "l’annex s’ha inclòs poc després que presentéssim el primer recurs". Així mateix, des de la junta de l’ABA es va recordar que "dins d’aquell primer recurs ja dèiem que la direcció era incompetent per fer moltes coses".