dimarts, 8 de juliol del 2008

L'ABA recorre l'atribució de nous càrrecs a diversos membres del cos

• El sindicat afirma que la decisió vulnera el concurs oposició i la llei de Funció Pública
• Torra creu que la direcció fa per la via de les notes el que no va poder fer amb els CRA



L'estiu no portarà una treva a la polèmica que enfronta l'Associació Bombers d'Andorra, d'una banda, amb la cúpula del cos i el Ministeri de l'Interior, de l'altra. En la seva lluita per demostrar que la direcció dels Bombers s'està excedint en l'ús de la discrecionalitat, el sindicat presentarà avui un nou recurs de reposició, en aquest cas, contra una decisió que atribueix nous càrrecs i noves funcions a diversos membres del cos.
El vicepresident de l'ABA, Joan
Torra, explicava la decisió de la direcció per mitjà de l'exemple següent: "Qui fins ara era oficial cap de manteniment ara passarà a ser cap d'una unitat tècnica de gestió de control de la central operativa, perdent el càrrec que inicialment tenia assignat". Des del sindicat s'argumenta que les persones que seran remogudes de les seves funcions ocupaven el càrrec "després d'haver passat un concurs oposició". Per tant, l'ABA assegura que la decisió de la direcció de realitzar aquests canvis vulnera la llei de la Funció Pública, una característica que també s'atribueix al decret aprovat per l'Executiu a principi del mes passat.
D'altra banda, també es critica que aquest acord de la direcció que serà objecte de recurs tingués efectes retroactius: "Està previst que els interessats el signin el 25 de juliol i produeix efectes a partir del 15 del mateix mes", va afirmar Torra. El vicepresident del sindicat es va mostrar ahir convençut que amb aquests canvis la direcció intenta fer allò que no va poder assolir oferint complements de responsabilitat addicional (CRA) a diversos bombers.
El recurs que es presentarà avui s'emmarca dins les accions de l'ABA encaminades a denunciar que el decret regulador del cos atribueix a la direcció unes potestats pràcticament il.limitades, ja que és un "decret en blanc". És per això que des del sindicat es vol analitzar amb lupa qualsevol nota que emani de la cúpula del cos i denunciar qualsevol conculcació de la llei de Funció Pública.

CONCENTRACIÓ DELS GRIM
Un altre exemple dels desencontres entre la direcció i els membres del cos per les notes informatives és el referit a la possible agrupació dels bombers especialitzats en rescat de muntanya (GRIM) a la caserna de Santa Coloma. Segons afirma la direcció en una nota, va ser l'ABA qui va proposar concentrar els GRIM a les dependències de la capital, però el sindicat afirma que això no és cert i assegura disposar de les actes en què queda reflectit que no es va demanar la concentració dels GRIM.
Segons l'ABA, l'objectiu final de tots aquests recursos és evitar que la direcció disposi del personal de Bombers sense cap limitació.