divendres, 18 de juliol del 2008

La policia interroga els bombers sobre l’incident del cotxe del director adjunt


L’ABA reclama que si se sospita d’alguna cosa que la facin pública i presentin una denúncia

L’Associació de Bombers es mostra sorpresa per la convocatòria de la policia i critica el funcionament de la direcció del cos, que ara els ha prohibit canviar-se les guàrdies.
P. M. Vivas
Andorra la Vella


• El col·lectiu sindical de bombers va denunciar ahir públicament l’últim afer que afecta el cos. En aquesta ocasió el conflicte ha sorgit després que el 27 de juny aparegués el turisme del director adjunt, Sergi Flucha, amb les quatre rodes punxades al pàrquing de la caserna de bombers. Des de l’Associació de Bombers (ABA) s’assegura que “estem molt sorpresos perquè la policia ha cridat a declarar un grup de companys amb relació al vehicle de Flucha” sense dir-los en qualitat de què declaren ni donant-los còpia del que han relatat. I més sorpresa encara provoca el fet que a més de preguntar-los “si aparquen allà i fan ús de l’espai, també als que van rebutjar els càrrecs que els va oferir la direcció fa mesos se’ls demana si l’ABA els va pressionar perquè no acceptessin aquests nomenaments”. Des del col·lectiu sindical es remarca que “com que gairebé ningú no va acceptar el càrrec es pensen que l’Associació s’ha ficat en això”, i es critica la manera de procedir de la direcció del cos, “que se salta la carrera professional i fa els nomenaments a dit en lloc de convocar un edicte i que hi hagi igualtat d’oportunitats per a tothom que vulgui ascendir”.
La sospita de l’ABA sobre els interrogatoris de la policia respecte del col·lectiu sindical “és que volen treure les coses fora de context per veure si algú piula i poden fer servir el que digui”. En aquest sentit, l’Associació reclama que “si la direcció dels bombers sospita d’algun agent, que el cridi al despatx i si no se’n surten que el denunciïn i llavors hi intervingui la policia”, ja que el sindicat assegura que “és al·lucinant” que s’estigui interpel·lant els efectius del cos sobre aquest assumpte. I hi afegeixen que “ells sí que pressionen els bombers i els fiquen entre l’espasa i la paret. No sé fins on volen arribar”.
Rodes pagades pel cos
I és que des de l’ABA afirmen que desconeixen si la intervenció de la policia s’ha produït perquè Sergi Flucha hagi denunciat al cos de seguretat l’incident del vehicle. El que sí que tenen confirmat per la informació que els ha arribat és que el cos de bombers s’ha fet càr rec del que han costat les noves rodes del cotxe del director adjunt, “ja que ell va dir a un company que el que feiem era desacreditar el cos i que a més els 300 euros els havien pagat bombers”.
Des de l’Associació, es condem na aquesta iniciativa de la direcció i la manera com estan gestionant la plantilla, “perquè des de fa dos o tres setmanes ens han prohibit que ens canviem les guàrdies perquè volen modificar l’horari”. I subratllen que una cosa no té relació amb l’altra i també que aquesta mesura els afecta en la vida familiar, perquè els impedeix combinar els dies lliures per coincidir amb la dona i els fills. Un altre motiu de queixa del col·lectiu que representa els bombers és el calendari de vacances, “perquè la planificació fins a final d’any està feta, però la gent està neguitosa perquè ho van canviant”.
L’ABA ressalta que tots els afers entre el ministeri i la direcció que va escollir, de la qual recorden que “no té cap experiència” amb els membres del cos d’extinció, “estan creant mal ambient”“, i afirmen que els porta a pensar “si és que volen enfonsar el cos o desmotivar-nos, perquè hi ha molta pressió i el que volem és que ens deixin en pau, que això funciona sol”. A més, lamenten que el ministeri no contesti mai les crítiques i recorden que “qui calla atorga i si no diuen res serà que ho han fet malament però tampoc no rectifiquen”.