dilluns, 28 de juliol del 2008

Els bombers es neguen a fer guàrdies extres sense el plus de disponibilitat

Els bombers deixaran de respondre als seus mòbils particulars durant els dies lliures per assumir les guàrdies extres o reconduïdes que demani la direcció del cos especial. Així ho van anunciar ahir des de la junta de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), que va assegurar que "les hores extres són voluntàries" i que els agents només acceptaran fer guàrdies fora del plàning de treball si els paguen el plus de disponibilitat, quantificat en prop d’1,40 euros l’hora.

"Fins ara assumíem les guàrdies extres per bona voluntat, però aquesta s’ha acabat, ja que la direcció no compta amb nosaltres", van apuntar els representants dels bombers, que van afegir que si la direcció vol que assumeixin aquestes guàrdies "ens hi haurà d’obligar". Així mateix, des del sindicat es va comentar que a partir d’ara obviaran els SMS que els arribin per reorganitzar el servei, ja que "vam demanar que ho tallessin ells i no ho han fet, així que ja no fa falta que els enviïn".

rèplica per la mida de l’escala

L’ABA va replicar també els arguments que van desgranar la direcció i el tècnic del nou camió escala, segons els quals el vehicle pot arribar als 25 metres d’alçada exigits en el concurs si es col·loca a 2,70 metres de la paret i a 75 graus d’inclinació.

En aquest sentit, des de la junta del sindicat es va argumentar que "per poder treballar en condicions de seguretat l’alçada màxima que es pot assolir és de 23,5, ja que si estàs enganxat a la façana de l’edifici no pots tirar aigua". Així mateix, l’ABA va afegir: "En cas que hàgim de fer un rescat, l’escala arriba a un màxim de 20 metres, perquè hauria d’aguantar el pes de fins a tres persones".

Finalment, el sindicat va assegurar que les escales de les altres dues marques que optaven al concurs eren més grans i va lamentar que es decidissin "per la pitjor, ja que la garantia de les altres marques era de tres anys i la d’aquesta és només de dos".