dimarts, 22 de juliol del 2008

L’ABA recorrerà contra tres expedients per no assistir a guàrdies reconduïdes


La direcció del cos de bombers ha expedientat recentment tres bombers per no haver assistit a guàrdies reconduïdes i l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va anunciar ahir que recorrerà contra l’obertura d’aquests expedients, en considerar que la direcció incompleix el reglament de compensacions.

Des del sindicat es va apuntar ahir que la normativa marca que "les hores extres són voluntàries i s’han de pactar, a més d’establir un màxim de 120 hores". Segons van explicar els representants dels treballadors, "fins ara s’han reconduït 60 o 70 bombers i s’han obert tres o quatre expedients", i van afegir que "la direcció no et dóna ni 24 hores per organitzar-te i no respecta els dies de descans ni respecta res".

Per abordar l’assumpte, l’ABA ha enviat una carta a la direcció en què demana "que les guàrdies es programin amb el temps degut i que es respecti el plàning, ja que no te’l poden canviar d’un dia a l’altre". Així mateix, el sindicat indica que darrerament "els bombers no ens podem intercanviar les guàrdies entre nosaltres quan ho necessitem".

assetjament psicològic

Segons la junta de l’associació, "les guàrdies no estan reconduïdes, sinó afegides" ja que "no ens han donat cap explicació sobre la manera com es recuperaran aquestes hores, que haurien de ser de lliure elecció". El sindicat considera que aquesta actuació de la direcció "té a veure amb l’assetjament psicològic que s’està portant a terme, amb actuacions com ara l’enviament massiu d’SMS".

En aquest sentit, els representants dels treballadors van assegurar que inclouran també en el recurs el fet que la direcció canviï constantment les guàrdies mitjançant missatges de mòbil, després d’haver-li demanat recentment que aturés aquesta pràctica i que s’hagi mantingut. Així mateix, des de la junta de l’associació es va assegurar que "en els últims dies s’estan reproduint els casos de treballadors indisposats com a conseqüència del mòbing que es practica des de la direcció".

Només el 3% dels agents assisteix al curs de camió escala

Tan sols tres dels cent bombers que formen part del cos especial van assistir a la primera jornada del curs per aprendre a fer funcionar el nou camió escala. La formació, que va començar ahir, s’allargarà fins demà en tres jornades de vuit hores cadascuna. Des de la junta de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) es va assenyalar ahir: "Tot i que ens morim de ganes de saber com va, en altres circumstàncies els bombers hi hauríem posat de la nostra part, però ara no podem col·laborar de la manera com ens estan tractant." Així mateix, el sindicat va recordar que "abans d’adquirir el camió es va formar una comissió, que va aconsellar que es portés un camió de tracció a les quatre rodes i el que s’ha comprat no ho és", i va afegir que "el plec de bases deia que l’escala havia de ser de 25 metres i és de poc més de 23, que són insuficients".