divendres, 25 de juliol del 2008

PRESENTACIÓ DEL DIRECTOR DEL COS, JORDI BOIXADER

El parc mòbil de Bombers inicia la renovació amb un camió escala

• Properament s'estrenarà un vehicle per apagar focs de matèries perilloses



El director del cos de Bombers, Jordi Boixader, va presentar ahir al parc central de Santa Coloma el nou camió escala, capaç d'arribar a 25,20 metres d'alçada, i que possibilitarà arribar a la pràctica totalitat del ter-
ritori. Aquest vehicle retirarà el seu homòleg de 26 anys, que opera al Pas de la Casa. Es tracta d'una primera fase en la renovació del parc de Bombers, que es va iniciar el 7 de novembre passat.
Boixader va explicar que el camió operarà des de Sant Coloma, un punt estratègic per al desplaçament a les diferents parròquies. Per tal de capacitar els bombers a l'hora de fer servir aquest vehicle, un tècnic francès s'ha desplaçat fins al país per tal d'explicar en profunditat a quatre bombers especialistes les particularitats del model en un curs de 24 hores (aquests estaran habilitats per formar altres bombers en l'ús del camió). A més, i segons va explicar el director adjunt, també s'ha capacitat per al seu ús 28 bombers més en un curs de quatre hores. El camió escala funcionarà a l'agost.
D'altra banda, Fluchà també va anunciar que cap al setembre s'estrenarà un nou sistema de comunicacions de xarxa Tetra, amb modulació digital de veu i dades i amb un aprofitament superior de la freqüència disponible, però que també suposarà una formació proporcional als diferents rangs del cos.
I ja de cara al setembre, el parc de bombers de Santa Coloma estrenarà un túnel de foc per tal de realitzar pràctiques tant per part del cos de Bombers com per particulars que ho vulguin sol.licitar, una infraestructura que se sumarà al rocòdrom que es va estrenar l'any passat, en què els Bombers fan pràctiques de rescat de muntanya.
Fluchà també va anunciar que a més de la renovació del parc mòbil que afectarà els vehicles de més de 20 anys, també es treballa per adquirir un camió capaç d'extingir foc de matèries perilloses, com ara el de les gasolineres, un tipus d'incendi que actualment no té els millors recursos. També s'adquirirà un model inferior als dos metres d'amplada i amb tres efectius a bord, que, "en ser més lleuger i àgil, guanyarà temps en les sortides", segons Fluchà. Finalment, en la línia de millorar l'accessibilitat a diferents zones d'actuació, els Bombers disposaran en el futur d'un vehicle de salvament amb moviment negatiu, és a dir, amb desplaçament cap a zones a un nivell inferior, com ara els rius. El cost total de l'ampliació del parc és de 1,2 milions d'euros a pagar en els cinc propers anys