dijous, 31 de juliol del 2008

La teleoperadora que va caure malalta recorre per recuperar la feina

per Marià Miño. Andorra la Vella. www.bondia.ad

La teleoperadora del cos de bombers que va caure malalta com a conseqüència de la seva feina a la centraleta de la caserna de Santa Coloma, va recórrer ahir davant del Govern per poder recuperar el seu lloc de treball. El recurs, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), sol·licita que es corregeixin les deficiències que hi ha a la caserna per poder recuperar d’aquesta manera la seva feina. Així mateix, el sindicat va entrar una sol·licitud a l’edifici administratiu del Govern per demanar un millor tracte per a la treballadora i per reivindicar una solució global als problemes detectats a la caserna.

35 recursos individuals

Pel que fa a l’anunci del sindicat sobre les afectacions, ja s’han presentat un total de 35 recursos individuals i l’ABA preveu que el nombre s’incrementi durant els dies entrants. En aquest sentit, la junta de l’ABA va denunciar ahir que s’està produint una vulneració de "tots els principis" del Reglament de selecció, promoció i carrera professional de l’Administració general, i va avisar que aquest fet "perilla de portar greus conseqüències per a la població i els ciutadans del Principat i per als que ens visiten", ja que "repercuteix seriosament en la qualitat de les ordres rebudes i en l’organització del cos".

Els representants dels treballadors van apuntar que s’estan proveint llocs de treball al marge d’aquests principis, "que es basen en la promoció i el desenvolupament professional", i "sense efectuar els processos selectius marcats per la llei ni tenir en compte els resultats de seleccions anteriors".

Així mateix, des de la junta de l’ABA es va criticar que "no s’ha treballat, ni es treballa, en un pla de successió per als càrrecs directius, com mana de fer l’article 74 del reglament esmentat", i es va reiterar que "s’ha infringit l’article 34 de la Llei de la Funció Pública, que determina com procedir a la provisió de les places dels llocs de treball de director".