dilluns, 30 de juny del 2008

ABA indica que la direcció envia entre 2 i 3 SMS diaris per canviar les guàrdies

Els bombers demanaran a la direcció que deixi de notificar les guàrdies extres i les reconduïdes mitjançant el sistema de missatges de mòbil, en considerar que s’està abusant d’un sistema que "s’hauria d’utilitzar únicament en cas d’emergència, quan fos per sol·licitar un nombre ampli de bombers", segons van apuntar ahir des de la junta de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA).

El sindicat ja es va queixar fa poc dels sistemes de comunicació emprats per la direcció, en considerar que el correu intern podia no arribar a tothom. A això s’ha afegit el fet que "des de principis d’any fins a data d’avui, hem rebut uns 300 SMS, la majoria dels quals referents a guàrdies reconduïdes o extres". Des de l’associació es va atribuir aquest fet a la "mala organització" dels directors i es va assenyalar que "cada dia rebem entre dos i tres missatges, i algun dia n’hem rebut fins a sis, i això pot ser molt molest si es produeix, per exemple, a les sis del matí".

Així, els representants de la junta de l’ABA van explicar ahir que "els SMS ens els envien als nostres mòbils particulars, que estem obligats a tenir connectats per mantenir el contacte, però una guàrdia reconduïda no suposa una necessitat del servei, sinó una mala organització de la direcció, ja que no s’ha previst cap eventualitat".

En aquest sentit, des de la junta del sindicat es va criticar que "la direcció no té ni idea de l’optimització de recursos" i es considera que, un cop s’hagin canviat els torns i introduït les guàrdies de dotze hores, les dificultats d’organització es podrien incrementar. "És clar, i així ho certifiquen diferents informes, que per fer dotze hores necessitem més gestió i més personal", van comentar des de la junta de l’associació.

casernes descobertes

D’altra banda, el sindicat va reiterar també que, amb l’aplicació del nou decret, "no es compleixen els mínims que hi ha d’haver en cada caserna". Des de la junta de l’ABA es va assegurar que "quan impartim formació, la caserna de Santa Coloma queda per sota dels mínims", de manera que si aquest parc disposa de vuit efectius, en poden quedar tres o quatre en els moments en què els bombers fan aquesta formació.

El sindicat va apuntar també que "els parcs no van quedar coberts mentre es va fer la recerca del turista francès que es va perdre a Engolasters, de manera que si s’hagués produït un foc no s’hi hauria pogut anar".

Des de la junta de l’associació es va lamentar que la direcció no acceptés la seva proposta de mantenir quatre efectius a cada caserna petita i els vuit d’Andorra la Vella, i es va assegurar que amb la nova organització, que separa els parcs del país en dues grans zones, poden quedar algunes àrees descobertes. En aquest sentit, a tall d’exemple, des del sindicat es va comentar que "si hi ha un foc a la parròquia de Sant Julià de Lòria i hi van els tres efectius de la Massana, en el cas que passi alguna cosa al Serrat no tenim bombers".