dissabte, 28 de juny del 2008

El cotxe de Flucha, amb les rodes punxades


El director adjunt de bombers es va trobar el vehicle amb els quatre pneumàtics inservibles

Amb els pneumàtics inutilitzats es va trobar el vehicle el director adjunt de bombers després d’haver-lo deixat tres dies aparcat al pàrquing del recinte de la caserna.
P.M. Vivas
Andorra la Vella

• Les relacions laborals entre la direcció de bombers i els efectius del cos d’extinció i prevenció d’incendis fa mesos que no passen per un bon moment, arran del canvi legislatiu sobre les tasques dels agents. I ahir es va produir un incident que potser contribueix a crispar encara més l’ambient. El motiu és que el cotxe del director adjunt del cos, Sergi Flucha, va aparèixer ahir al pàrquing de la caserna amb les quatre rodes punxades i tacat amb algun líquid que li havien tirat a sobre.
De moment, però, es desconeix qui ha pogut estar l’autor d’aquesta bretolada i ningú no vol establir cap vinculació entre el fet que hi hagi aquest clima laboral enrarit i que el vehicle hagi aparegut amb aquests danys. El director del cos de bombers, Jordi Boixader, va manifestar ahir a la tarda que “no sospitem de ningú” que ho hagi pogut fer, i pel que fa al possible lligam entre aquests fets i les relacions actuals entre direcció i bombers va afirmar que “de moment em reservo l’opinió”. Tanmateix, va indicar que Sergi Flucha, com qualsevol altre ciutadà, si ho considera oportú “té la possibilitat de presentar una denúncia i llavors ja es farà una enquesta –per part de la policia– que permetrà determinar què ha succeït”, i que ara mateix a nivell intern no s’havia iniciat cap investigació.
Boixader va explicar que el director adjunt de bombers va deixar el cotxe, un Citroën Xsara Picasso, aparcat al recinte de la caserna dimecres passat i ahir se’l va trobar amb els pneumàtics inutilitzats després d’haver estat uns dies fora. En aquest període s’hauria comès la bretolada respecte de la qual ahir el màxim responsable del cos precisava que “l’únic que es pot confirmar és que el vehicle ha aparegut amb les rodes punxades i que es dóna la casualitat que és propietat del director adjunt del cos i que estava al pàrquing de la caserna”. Jordi Boixader va remarcar que ahir no podia “fer cap valoració al respecte” ni atribuir l’autoria a ningú, “perquè és un aparcament de Govern per al departament de bombers, però que està obert i pot entrar qualsevol i és un lloc de fàcil accés”.
Els màxims representants del sindicats de bombers van manifestar ahir que no tenien cap indici respecte dels danys provocats al cotxe del director adjunt del cos ni en sabien res sobre els fets. El vehicle de Sergi Flucha restava ahir aparcat al mateix recinte on van succeir els fets sense rodes en espera de substituir els pneumàtics danyats.

L’ABA exposa al PS el desacord amb el projecte de llei
Els màxims representants de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) es van reunir ahir a la tarda amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per exposar-li la situació per la qual passa el cos i les discrepàncies que mantenen amb la direcció. En la trobada, els efectius de salvament van explicar al líder del PS que el projecte de llei que ha elaborat el Govern és un text “d’Antoni Riberaygua i del PLA, no pas dels bombers” i també que han presentat un recurs al decret de l’executiu en considerar que hi ha aspectes que proposa que no són correctes. Precisament sobre la llei, Bartumeu considera que, atesa la situació que viuen actualment els liberals, “al setembre el Consell General votarà la llei de la Seguretat Social i la legislatura estarà acabada”. Per tant, com molts altres textos, el dels bombers es quedarà aparcat. “Serà difícil en un trimestre poder treballar en condicions, en un moment en què el Govern i el seu grup parlamentari estan barallats”, va afegir-hi.
Fruit de la conversa amb l’ABA, Bartumeu veu que ha mancat “de forma aclaparadora” el diàleg amb els bombers per part del ministeri, una via que “hauria estat aconsellable”.