dijous, 5 de juny del 2008

L’ABA diu que la reorganització s’ha fet al marge dels bombers i de l’assessor

"Ens sentim decebuts i enganyats, perquè es vol fer veure una cosa que no és. Hem fet aportacions, però no hem pogut participar en el projecte." Amb aquestes paraules, el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Israel Amigó, va voler deixar clar que el sindicat no ha pogut negociar de forma efectiva la reforma del cos de bombers presentada dimecres pel ministeri de Justícia i Interior. El vicepresident de l’associació, Joan Torra, va matisar que "es va agafar el compromís que els lletrats del ministeri i del sindicat actualitzessin la llei, però això es va trencar quan se’ns va enviar un correu que deia que si hi volíem presentar al·legacions havia de ser de forma unilateral".
"S’ha dit que s’ha preparat un projecte molt ambiciós, però pot ser el primer projecte que es faci sense els bombers, de manera que no sé si s’encertarà gaire amb els objectius", va afegir Amigó, que va assegurar que "ningú no sap exactament què s’ha presentat a la llei". Així mateix, el president del sindicat va apuntar: "Volem que realment puguem entrar en una negociació. Parlem de donar un bon servei i si no sabem gestionar i organitzar-nos difícilment el podrem donar."
Torra va posar com a exemples de la manca de consens amb el ministeri el fet que l’última còpia de l’avantprojecte a què va tenir accés l’ABA no inclogués les millores en l’assegurança promeses pel cap de Govern, Albert Pintat, o la prohibició de manifestar-se públicament amb l’uniforme. "El 2004 vam elevar un informe, segons el qual l’uniforme és el que ens identifica, i això no ha canviat", va assegurar el vicepresident del sindicat. D’altra banda, Torra va explicar: "Estàvem d’acord que es preveiessin les jornades laborals de 8 a 24 hores i ja ens sembla bé, perquè hi ha llocs de treball que han de ser de 8 hores, altres de 12 i altres de 24." En aquest sentit, des del sindicat es va assegurar que la preocupació actual és poder "tenir una planificació ben feta" i donar un bon servei al ciutadà ja que, segons la junta, alguns protocols alenteixen els processos d’actuació.
informes de l’assessor
A més, des de la junta del sindicat, que ahir va organitzar una roda de premsa per respondre a les recents paraules del ministre, es va assegurar també que la reestructuració presentada no ha tingut en compte els informes de l’assessor que es va contractar ni els resultats de l’enquesta de clima laboral realitzada per l’empresa Opció. "L’assessor va fer dos informes, que compartim, però últimament se li ha volgut fer dir el que els interessa", va explicar Amigó, que va afegir: "Se’ns va proposar una reorganització i ara es fa tot al revés." Pel que fa a l’enquesta de clima laboral, el president de l’ABA va assegurar que "també s’està plantejant tot al revés".
fer de bombers
El sindicat va lamentar també algunes de les al·lusions realitzades aquest dimecres pel ministre, que va demanar als bombers "que es dediquin a fer de bombers", i va apuntar que "cal que demostrin que són bombers". El màxim responsable de l’ABA va replicar que "el servei que s’ha donat sempre ha estat bo i això demostra la professionalitat".
Finalment, els membres del sindicat van lamentar que la roda de premsa d’ahir s’hagués de celebrar al local de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) en lloc de fer-se a la caserna dels bombers. "No ha pogut ser perquè no ens han donat permís per fer-la ni al nostre despatx del sindicat", van argumentar.