dimarts, 24 de juny del 2008

L’ABA presenta un recurs de reposició contra el decret amb vistes a la Batllia



L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va presentar ahir a l’edifici administratiu del Govern un recurs de reposició per demanar la nul·litat de ple dret del decret de reestructuració del cos especial, en considerar que es tracta d’un "decret en blanc". Segons va explicar ahir el vicepresident del sindicat, Joan Torra, "el text està obert a tot, no concreta res i hauria de preveure qüestions més detallades sobre el funcionament o l’organització". En aquest sentit, Torra va explicar que aquest fet comporta situacions com la creada amb el principi de mobilitat que, tal com havia apuntat anteriorment, que atemptaria contra els criteris de concurs i oposició aplicats fins ara.

Si bé es preveia que es presentés un recurs d’alçada, després d’assessorar-se legalment, l’associació ha optat pel recurs de reposició, amb l’objectiu d’agilitzar el procés i poder portar el decret a la Batllia en un termini d’entre dos i tres mesos. Així, un cop transcorreguts els dos mesos després de la presentació, es podria recórrer als tribunals en cas de silenci administratiu, sempre que el procés no es prorrogués un mes suplementari.

El sindicat de bombers va acompanyar el recurs de les últimes cinc o sis notes informatives rebudes pel sistema de correu intern, que tracten sobre qüestions com les afectacions de parcs i de les àrees o els objectius del Gada. Sobre aquesta última, Torra va explicar que tots els agents han tornat el document signat i han afegit que "no hi estan conformes, ja que no han fet l’entrevista amb el gestor, que encara no ha estat assignat". Sobre l’ús del correu intern, el vicepresident de l’ABA va assenyalar: "Ens estem plantejant demanar que hi hagi un mitjà de comunicació vàlid, ja que en aquests moments hi ha gent que no obre el correu i no pot saber les consignes de la direcció."

Pel que fa a les notes internes sobre les afectacions i l’aplicació del principi de mobilitat, Torra va explicar que "tot i que no quadri amb el principi de mobilitat, estem esperant que ens diguin quines són les noves destinacions, després que ens enviessin unes sol·licituds perquè emplenéssim a quina caserna volem anar i a quina àrea volem pertànyer".

Així mateix, el vicepresident de l’associació va reiterar que el ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, "incompleix l’article 34 de la Llei de la Funció Pública, ja que va nomenar com a director adjunt un funcionari del grup C, quan només podia ser de l’A o el B. D’aquesta manera, en el recurs de reposició s’apunta que aquesta decisió, "a més de ser il·legal, perjudica les sis persones que són al grup B, ja que els han tallat la carrera".

guàrdies reconduïdes

El líder sindical també va posar en dubte que els torns de dotze hores es comencin a aplicar a partir de principis de juliol, tal com estava previst, i va lamentar que "en els últims dies s’estan fent guàrdies reconduïdes, de manera que ens poden canviar l’horari i haver d’anar a treballar un dia diferent del previst, amb un termini de 24 hores".