divendres, 6 de juny del 2008

El sindicat dels bombers critica amb duresa la direcció i el ministeri

Membres del cos dubten de la capacitat de resposta si hi hagués un problema greu


• Tres representants del sindicat dels bombers van comunicar ahir a la tarda la “gran decepció” per l’actitud que va demostrar dimecres el ministre d’Interior, Antoni Riberaygua, mentre presentava el projecte de llei que haurà de regular el funcionament del cos. També van aprofitar per criticar durament la direcció actual, amb la qual no estan “gens d’acord”.
Israel Amigó, president del sindicat, va explicar que entre els bombers hi havia un sentiment generalitzat de por a una emergència gran, perquè dubtaven que l’actual direcció, encapçalada per Jordi Boixader, fos capaç de reaccionar correctament. Entre altres coses, denuncien un alentiment del protocol d’actuació, ja que actualment estan obligats a notificar-li personalment la majoria de les emergències abans d’actuar. A causa d’això, la sortida es retarda més de cinc minuts, un temps que consideren que pot arribar a ser vital.
Els bombers es van desdir del que fins ara ha estat el cavall de batalla més important, l’horari, i van assegurar que ja no és una qüestió que els interessi, perquè estan disposats a acceptar els torns que el ministre proposa. Joan Torra, vicepresident del col lectiu, va aclarir que “el que ens importa és el servei als ciutadans”.
D’altra banda, van assegurar que el ministre Riberaygua no va voler negociar amb ells en cap moment, sense fer cas a cap de les propostes que va formular. També van tornar a retreure-li les declaracions que ha fet en diverses entrevistes i dimecres a la roda de premsa del Govern, cosa que, segons els bombers, els posa en contra l’opinió pública.