dimarts, 24 de juny del 2008

L'ABA presenta recurs contra el decret de regulació dels Bombers

• Acusa Riberyagua d'incomplir la legalitat, tot i ser "ministre de Justícia"
• Creu que la norma aprovada dóna una potestat il.limitada a la cúpula d'Interior



L'Associació Bombers d'Andorra (ABA) va presentar ahir un recurs de reposició contra el decret de l'Executiu que regula el Cos mentre el Consell General no dóna llum verd al projecte de llei entrat a tràmit en les darreres setmanes. Des del sindicat, s'argumenta que el decret contradiu la legalitat vigent i que és tan imprecís que deixa en mans de la cúpula d'Interior un poder gairebé il.limitat.
Un dels punts principals de l'oposició de l'ABA al decret ve motivat per l'atorgament del càrrec de director adjunt a Jordi Fluchà. Segons va explicar el vicepresident del sindicat, Joan Torra, "l'article 34 de la llei de Funció Pública estableix que els càrrecs directius han de ser dels grups A i B i Fluchà és del C1". Per això, des de l'ABA s'acusa el ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, d'incomplir la legalitat. "El ministre de Justícia no compleix la llei", va remarcar Torra.
Amb tot, el vicepresident del sindicat va voler deixar clar que el recurs de reposició presentat ahir "no és un recurs contra la persona del director adjunt, sinó contra un ministre que no compleix les lleis". D'aquesta manera, Torra sortia al pas als rumors sobre un suposat mobbing d'alguns membres del cos a Fluchà que han circulat en els dar-
rers mesos.
Segons l'ABA, els incompliments de la legalitat no s'acaben amb el nomenament de Fluchà com a director adjunt, sinó que el Govern també ha incomplert la llei de Funció Pública perquè aquesta dóna potestat a l'Executiu per determinar les funcions del cos i el decret aprovat fa precisament tot el contrari. "El Govern no determina res i dóna potestat a la direcció per fer el que vulgui a partir d'ara", es va queixar el vicepresident del sindicat.
L'Executiu té dos mesos per contestar al recurs dels Bombers més un mes de pròrroga. Tot i que no es perden les esperances, des del sindicat es preveu que la resposta del Govern sigui negativa o sigui un silenci administratiu (també negatiu), fet que no deixaria una altra sortida que la d'optar per la via contenciosa. Torra es va mostrar disposat a acabar als tribunals, si fos necessari, "no tant perquè se'ns doni la raó, sinó per poder seguir recordant que s'ha incomplert la llei". Un recurs en la via contenciosa tensaria la corda encara més, especialment després que Riberaygua afirmés que deixarà el càrrec si un tribunal, "en última instància", tomba la reforma.