dimecres, 18 de juny del 2008

La retallada del pressupost afectarà els cossos especials

• Riberaygua assegura que es mantindran les "prioritats"
• L'ABA pressuposa que afectarà la millora de les casernes i el seu proveïment



El ministeri va iniciar ahir la ronda de reunions amb les direccions per veure com afectarà la retallada del pressupost governamental a les diferents àrees de l'Administració.
El ministre d'Interior i Justícia, Antoni Riberaygua, va declarar ahir que en tot cas "el nostre projecte continuarà avançant", referint-se a la implantació del model de Policia de proximitat. De fet, el ministre va idnicar que "l'ordre públic és una prioritat per al Govern" i que en cap cas es "posarà en entredit el compromís del nou projecte".
Referent a la retallada de la despesa, Riberaygua va assegurar que encara no s'ha decidit quines seran les partides que es reduiran, però que es procurarà "demorar projectes que no s'hagin iniciat o engegar correccions pressupostàries de projectes incipients". El titular d'Interior i Justícia va qualificar l'actuació del Ministeri de Finances com un "acte de responsabilitat", assegurant que "hem de fer pinya tots" i que "ens hem d'estrènyer el cinturó".

RETALLADES
Des de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), temen que les retallades pressupostàries afectin les millores de les casernes i el proveïment de nou material.
Tot i que el decret de modernització del cos de Bombers preveu aquestes millores a curt i mig termini, els Bombers són escèptics. El president de l'ABA, Israel Amigó, va assenyalar que es tracta "d'un redactat de bones intencions" que, en lloc de millorar les instal.lacions, hauria d'optimitzar recursos en la gerència del cos, que ha passat de ser dirigida per una sola persona a ser portada "per un director, un director adjunt, un assessor i un de protecció civil" amb els costos conseqüents.