divendres, 6 de juny del 2008

Els Bombers se senten menyspreats per les declaracions de Riberaygua

• Amigó: "És un projecte ambiciós, però el primer que es fa sense Bombers"
• Remarquen que el conflicte no és pels torns, sinó per un bon servei als ciutadans


"Som bombers, volem fer de bombers i no ens deixen fer de bombers". Així de contundents es van mostrar els membres de l'Associació de Bombers d'Andor-
ra (ABA) ahir, per rebatre les declaracions del ministre d'Interior i Justícia, Antoni Riberaygua, sobre la reforma de la llei de Bombers.
El president de l'ens, Israel Amigó, va considerar les declaracions de Riberaygua com un menyspreu a la feina dels Bombers, indicant que "en un ambient de diàleg i transparència les declaracions del ministre sobren". De fet, com a resposta a les afirmacions de Riberaygua que definia la futura llei de Bombers com un "projecte molt ambiciós", Amigó va lamentar que "és el primer que es fa sense Bombers".
Remarcant que en tot el procés de diàleg amb el ministeri s'ha volgut assegurar el bon servei del cos als ciutadans i no "mantenir l'status quo d'aquest, Amigó va assenyalar que ja fa temps que els horaris i torns no són un problema en les negociacions, sinó la rapidesa en les actuacions, les garanties d'una assegurança o la gestió acurada del departament. De fet, els Bombers centren la seva demanda en un procés de diàleg cert, ja que asseguren que tot i que han participat en diverses reunions, no s'han tingut en compte les seves propostes. Entre aquestes, l'ABA indica que cal millorar la gestió, l'organització dels membres del cos i de tots els elements que intervenen en una sortida de Bombers i així optimitzar els recursos. Una de les demandes és que la direcció tingui coneixements tècnics.

TRANSPORT SANITARI
Pel que fa a l'organització, el vicepresident de l'ABA, Joan Torra, va tornar a treure a debat la qüestió del transport sanitari, assegurant que el nou protocol va en contra de les víctimes. El temps de reacció entre que s'alerta d'un incident i s'intervé és ara major que quan el transport sanitari el portaven a terme els propis Bombers. Si més no, així ho van assegurar ahir els portaveus del cos, asse-
nyalant que en ocasions han atès la víctima al lloc dels fets i han hagut d'esperar l'ambulància del SUM perquè fos aquesta la que realitzés el transport cap a l'Hospital. "Si la població es queixa que els Bombers arriben tard, no és culpa nostra, nosaltres obeïm ordres", va assegurar Amigó. Torra va indicar que tot i tenir el dret reconegut a ser informats, no coneixen el decret presentat ahir al Consell de Ministres. Tot i així, Amigó va declarar que, segons la informació que se'ls ha donat sobre la reforma, el titular d'Interior ha fet cas omís dels dos estudis realitzats per l'assessor francès contractat a tal efecte, això com de les propostes fetes des del col.lectiu en les vuit reunions mantingudes.