dissabte, 28 de juny del 2008

RONDA DE REUNIONS AMB ELS GRUPS PARLAMENTARIS

Bartumeu anima l'ABA a seguir les accions jurídiques contra el decret de Bombers

• Diu que el nomemanent de Flucha i el Concordat no compleixen la llei
• Els sindicalistes van voler deixar clar que no han participat en la llei
A. M. L.
ESCALDES-ENGORDANY


Els representants de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) van començar ahir una ronda de reunions amb els grups parlamentaris per mostrar el seu desacord amb el decret de modernització del cos i de la llei de Bombers. Ahir va ser el torn del Grup Parlamentari Socialdemòcrata.
Segons va explicar el vicepresident de l'ABA, Joan Torra, el líder socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, els va animar a continuar amb les empreses legals en contra del decret, per defensar els interessos dels membres del cos. De fet, des de l'ABA van demanar a Bartumeu que els faciliti els informes en què s'ha basat el Ministeri d'Interior per a redactar el decret, informes que ja han demanat per via missiva i ara per sol.licitud formal a Govern.
Un dels temes tractats va ser el nomenament de Sergi Flucha com a director adjunt, nomenament que els Bombers consideren que atempta contra la llei de Funció Pública. Bartumeu hauria respòs que no és el primer cop que el Ministeri incompleix la llei, i va posar com exemple el Concordat amb la Santa Seu. L'objectiu de l'ABA amb aquestes reunions és donar a conèixer als grups parlamentaris quina és la seva posició i deixar clar que el col.lectiu no ha participat en l'elaboració dels textos del decret o de la llei.
"És la llei de Riberaygua. És la llei del Govern liberal", va assenyalar Joan Torra.