dimecres, 4 de juny del 2008

El sindicat de bombers remarca l’incompliment reiterat dels protocols

La junta de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va assegurar ahir que "els protocols conjunts entre el servei d’urgències mèdiques (SUM) i el cos de bombers no es compleixen". El sindicat va lamentar ahir que la direcció ha incomplert de forma reiterada aquests protocols de col·laboració, un dels fets que hauria motivat la recollida de signatures per la dimissió del director del departament de bombers, Jordi Boixader.
Des del sindicat es va apuntar ahir que 2l cos de bombers va estar 22 hores amb un camió de foc i una ambulància a Canòlic durant la celebració de la diada. Els agents van estar de guàrdia, fent torns, des de les 22 hores del 30 de maig fins a les 20 hores del dia següent, segons va assegurar l’ABA. Des de la junta de l’associació van explicar ahir que "el Comú va demanar la presència de bombers i nosaltres vam apuntar que per preveure qualsevol incidència també volíem tenir una ambulància".
Els representants dels bombers van lamentar que en altres ocasions la lògica o la proximitat suposaria que els bombers es desplacessin també al lloc dels fets amb una ambulància. "Sovint els que estem més a prop som nosaltres, però tot i així s’envien únicament ambulàncies del SUM", van argumentar des de la junta del sindicat. L’ABA va posar com a exemple una recent caiguda d’un arbre al riu de Segudet: "La primera ambulància que s’hauria d’haver activat per proximitat era la nostra, però un cop més vam veure passar per la caserna l’ambulància del SUM."
cop de decret
D’altra banda, el ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, va reunir-se ahir amb la junta del sindicat per confirmar-los la presentació, avui, del cop de decret que ha de servir per reestructurar el cos. El ministre va assegurar que s’havien recollit algunes recomanacions del sindicat, però l’ABA va reiterar que "a nosaltres no se’ns ha permès participar". Des del sindicat es va apuntar també que "ens hem sentit utilitzats i enganyats amb aquest procés".