dimecres, 11 de juny del 2008

El decret d'aprovació del pla estratègic per la modernització dels bombers es publica al BOPA



El decret d'aprovació del pla estratègic per a la modernització del Departament de bombers s'ha publicat aquest dimecres al BOPA. Un decret que es va presentar la setmana passada després de la seva aprovació per part del Consell de Ministres.
El text té com a principal objectiu regular el funcionament del cos en tots els seus aspectes, a més de preveure una inversió en la renovació del parc mòbil entre d'altres. El decret que s'ha publicat aquest dimecres entra en vigor aquest dijous mateix. Amb aquest text el cos de bombers disposa ara d'un nou marc reglamentari que té diferents eixos a seguir. D'una banda, es pretén la modernització del departament; de l'altra, especificar-ne l`estructuctura organitzativa i, finalment, potenciar la mobilitat geogràfica dels bombers.

La modernització del cos també passa per una inversió prevista, la quantitat de la qual no s'ha fet pública, i que estarà destinada a la millora de les casernes, particularment les de Canillo i la Massana. L'aportació econòmica també va dirigida a l'adequació dels vehicles a les característiques dels serveis que es presten a partir d'ara, a la reposició de l'utillatge i la vestimenta. El text publicat al BOPA també apunta que era necessari no retardar més la modernització del cos, ja que s'havien notat dificultats operatives i organitzatives i, a més, una manera de treballar allunyada de les necessitats actuals de la societat andorrana.

Finalment, pel que fa a la llei, està previst que entri aviat a tràmit parlamentari. Aquest text legislatiu és el mateix que es va presentar el 2004 al Consell i que no es va poder tramitar per manca de temps. Ha patit, però, algunes variacions i s`han retirat els apartats que tractaven aspectes del 112 i de Protecció Civil que està previst que estiguin reflectits en una altra llei.