dimecres, 18 de juny del 2008

Els bombers recorreran contra el decret del Govern de reforma del cos

Riberaygua “celebra” que el col·lectiu actuï per la via legal si no està d’acord amb el text

L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) prendrà mesures contra el decret de reforma del cos perquè considera que incompleix alguns preceptes de la Llei de la Funció Pública.

• El col·lectiu que representa el cos especial té previst, durant la setmana vinent, presentar un recurs de nul·litat contra el text elaborat pel ministeri on s’estableix la remodelació del cos. “I segons la resposta que doni el Govern, continuarem per la via judicial”, van advertir els representants de l’ABA. Els punts que no aproven des del sindicat fan referència al nomenament de les places de director i a la mobilitat dels bombers dins del cos. En aquest sentit, va assenyalar que, segons la Llei de la Funció Pública, la persona que sigui designada a la direcció ha de ser titular de les places de llocs de treball incloses en uns grups concrets de classificació (Ai B), en els quals no s’hi troba l’actual director adjunt, Sergi Flucha. “Ell prové del C. Tothom ha de tenir les mateixes oportunitats i sabem que al grup B hi havia sis persones que podrien ocupar la direcció adjunta, però el ministre va prescindir d’ells”, va posar en relleu el vicepresident de l’ABA, Joan Torra.
També es queixen que, segons el decret del ministeri, si la direcció creu convenient reubicar alguns efectius cap a una altra caserna ho podrà fer sense tenir en compte l’antiguitat del funcionari. “Sembla que les proves que hagi passat el bomber per estar en una determinada caserna no tinguin valor; ara poden dir: ‘Tu aquí i tu allà’”, hi van afegir. “El decret no deixa de ser únicament un redactat de bones intencions i prou”, va dir el president del col·lectiu, Israel Amigó.
Per la seva banda, el ministre d’Interior, Antoni Riberaygua, en ser preguntat sobre la mesura dels bombers, va celebrar la iniciativa: “Em sembla molt positiu, perquè és en el terreny de la via judicial on s’han de moure les coses. Si l’ABA no està d’acord amb alguna cosa aquesta és la manera d’actuar.”