dimecres, 4 de juny del 2008

El Govern aprova avui la reforma del cos de Bombers

• El decret que es presentarà al Consell de Ministres no dóna compte dels torns
• Els membres del cos van ser informats ahir del tràmit a través del propi Riberaygua
AINA MAURI I LISA
ESCALDES-ENGORDANY


El Consell de Ministres ha d'aprovar avui el decret sobre la reforma del cos de Bombers, tan àmpliament debatuda els darrers mesos.
Segons fonts properes al Ministeri d'Interior, es tracta del pla estratègic de Modernització del Servei; Horitzó 2010, un text que ha nascut de l'anàlisi del funcionament del Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament, i de les propostes fetes pel mateix cos de Bombers per a la reorganització del col.lectiu. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, el decret no entrarà a valorar el funcionament dels torns de 12 o 24 hores que han de fer els membres del cos. En comptes de regular-ho mitjançant decret, l'organització dels torns dels Bombers es portarà a terme a través del sistema intern, és a dir, en funció de les necessitats del cos.

INFORMATS
El ministre d'Interior i Justícia, Antoni Riberaygua, va informar ahir l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) de la seva intenció de presentar avui mateix el decret de regulació del cos al Consell de Ministres. Des de l'ABA, van considerar aquesta notificació com "una reunió buida de contingut" i es mantenen a l'espera de la reunió que està prevista per avui, en la qual el director del cos, Jordi Boixader, els explicarà els detalls del text. En tot moment, des del ministeri es va voler deixar clar l'interès de tirar la reforma endavant de la manera més ràpida i eficient possible.
Segons l'ABA, en la reunió, Riberaygua els va exposar que el decret inclou alguns dels punts presentats per l'associació, com ara el fet de la formació a les casernes. Aquesta afirmació va ser ben acceptada pels membres del cos de Bombers, que resten a l'espera de conèixer amb detalls el contingut del decret, en especial, els punts conflictius que han allargat el procés de diàleg entre el col.lectiu i Interior.