divendres, 1 d’agost del 2008

Boicot a Bombers


• Diversos membres del cos es neguen a atendre les guàrdies presentant la baixa per sistema
• La direcció ja ha obert quatre expedients i serà dura amb aquests actes d'"irresponsabilitat"
AINA MAURI I LISA
ANDORRA LA VELLA


Les discrepàncies entre la direcció del cos de Bombers i bona part dels seus membres poden arribar a malmetre la qualitat del servei. Si bé des de la direcció s'ha constatat que, de manera sistemàtica, un nombre important de Bombers han presentat la baixa o han informat que estan indisposats just en el moment d'entrar a treballar, deixant així el servei desatès, des de l'Associació de Bombers s'ha reconegut que no atenen a les guàrdies voluntàries com a mètode de protesta per la gestió del cos.
El director de Bombers, Jordi Boixader, va denunciar ahir, públicament, la "irresponsabilitat" d'un nombre força important de Bombers que estan fent un "mal servei", repercutint directament i negativament en la ciutadania. L'origen i final del conflicte, segons Boixader, "roman al 100% en els torns", cosa que neguen des del sindicat. Sigui com sigui, tant Boixader com el director adjunt del cos, Sergi Fluchà, van indicar que s'estan prenent mesures per posar fi a aquest boicot.
De moment ja s'han obert quatre expedients disciplinaris, tres d'ells ja notificats, "i no seran els últims", segons paraules del mateix Boixader.

"MALA FE"
El director de Bombers va apel.lar al sentit comú dels membres del cos pel que fa a cobrir els seus llocs de treball. "Que t'arribin quatre indisposicions i una baixa a les nou de la nit, és mala fe", va lamentar Boixader, que va assegurar que és pràcticament impossible fer una gestió d'aquestes incidències quan ni tant sols s'avisa la direcció amb antel.lació.
"Els funcionaris tenen 40 hores per indisposicions, i ho saben", va assenyalar, lamentant alhora que part del problema són els privilegis del funcionariat, ja que "en el sector privat, si estàs tres dies indisposat, et fan fora".

QÜESTIÓ DE PRESTIGI
Des de la direcció es va veure aquesta maniobra com una tàctica per desprestigiar la gestió que, des del novembre, està duent a terme la nova direcció.
Aquesta operació no se centraria únicament en deixar descobertes les guàrdies per donar una mala imatge de la planificació de Boixader, sinó que se suma al plec de recursos que des del sindicat es presenten a cada acció presa per la direcció.
D'altra banda, els dos membres de la direcció van admetre que ja des d'un bon principi no han tingut el suport dels Bombers, pel fet que Boixader no és bomber sinó policia, i Fluchà ha obtingut el càrrec no sense polèmica. Tot i això, els dos van manifestar sentir-se totalment secundats pel ministre d'Interior i Justícia, Antoni Riberaygua, el qual dóna ple suport al canvi de gestió del cos que estan defensant en l'actualitat.
Boixader va declarar que pensa acabar la feina feta i que no deixarà el càrrec per la pressió dels Bombers, assegurant que no tots els membres del col.lectiu pensen igual que els sindicalistes. "No cedirem a la voluntat destructiva d'aquests representants del sindicat", va declarar Boixader, que reconeixent que cal fer un esforç polític per incrementar el nombre de Bombers a cada caserna, confia plenament en la nova gestió. El dia clau serà el 16 d'agost, quan finalment s'implantin els nous torns de 12 hores entre setmana i guàrdies de 24 hores els caps de setmana defensats per Riberaygua. La polèmica està servida.
amauri@andorra.elperiodico.com