dijous, 14 d’agost del 2008

El sindicat espera arribar als 90 recursos contra la redistribució


De moment s’han formalitzat vuitanta-tres demandes i l’ABA en preveu una desena més

G. P. Mauri
Andorra la Vella


• L’Associació de bombers d’An-do rra (ABA) va anunciar ahir que “gairebé” tots els membres del cos recorreran contra el nou pla de redistribució del personal del cos, aprovat recentment pel ministeri d’Interior. Segons fonts del sindicat, els únics membres del cos que no hi recorreran seran els sis bombers que es troben en període de prova i els recents nomenat caps de sector.
En total, l’ABA calcula que dels 113 bombers que hi ha actualment al cos (entre els quals es troben alguns en prova i tots els càr recs) es presentaran uns 90 recursos d’alçada contra el pla estratègic de modernització del cos. De moment, des de dimecres, el Govern ja ha rebut 83 recursos de membres del cos.
No obstant això, des del sindicat asseguren que a mesura que el personal torni a l’activitat, després del període de vacances, s’cabaran d’entregar la resta de demandes que falten. Tot i així, l’ABA assenyala que l’associació “no obliga ningú” a recórrer el nou pla estratègic de modernització.
Pel que fa al nombre de bombers traslladats, l’associació apunta que són uns 65, mentre que “només 32” es quedaran a la seva caserna habitual.
Quant als motius de la protesta, el sindicat assenyala els motius “logístics” com a causa principal de la demanda. En aquest sentit, l’associació denuncia els 18 canvis dels 19 bombers que hi haurà al parc de Canillo a partir de l’aplicació del pla. D’aquesta manera, l’ABA assenyala que si en una caserna “gairebé tota la gent que hi treballarà serà nova baixarà la qualitat del servei, ja que al principi no es coneixeran la parròquia i la rapidesa del servei serà menor”. Això també passarà al parc del Pas de la Casa on, d’un total de 20 bombers, “només se’n quedaran 5 dels antics”.
A més d’aquests motius relacionats amb la rapidesa del transport i del servei, l’ABA també apunta que el personal traslladat “s’haurà d’adaptar” a la infraestructura i a les condicions de la nova caserna de destinació, i “demana temps”. No obstant això, des del sindicat recorden que tots els membres del cos “vam aconseguir la plaça a través d’oposicions i vam escollir el lloc on volíem treballar i, en funció d’això, ens vam programar la nostra vida familiar”. En aquest sentit, denuncien que “ara, per decretada”, el Govern vulgui canviar l’organització i distribució del treball.
A més de la redistribució del personal, l’ABA també es queixa del canvi de torns de guàrdies. En aquest sentit, l’associació denuncia que abans els torns eren sempre de 24 hores –era “més senzill, més pràctic i més fàcil de gestionar al calendari”– i ara podran ser de 8, 12 o 24 hores, depenent del dia i les circumstàncies. El sindicat denuncia que això pot comportar “més hores extra.”