dimarts, 19 d’agost del 2008

La Policia investiga l'autoria de la imatge difamatòria de Riberaygua

• El ministre denuncia la caracterització nazi de la seva figura, que amenaça el cos
• L'ABA es desmarca de qualsevol vinculació, tot i mostrar el muntatge
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY


El ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, va denunciar ahir a la Policia el muntatge gràfic que sota el títol Horitzó 2010 - Estat Policial ha estat enviat al Govern i circula per internet en els darrers dies. Ja a la tarda, l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) iniciava la seva roda de premsa a la seu sindical amb la mostra de la polèmica imatge, tot desmarcant-se de l'autoria de la mateixa. Després d'uns minuts d'espera, mitjans escrits i gràfics van poder veure la imatge en la qual el ministre Riberaygua, caracteritzat de nazi, crida "Mort als Bombers", en companyia del cap del cos, Jordi Boixader, al qual se li atribueix un càlcul mental erroni. La il.lustració també presenta el director adjunt dels Bombers, Sergi Fluchà, expressant: "Jo també vull un braçalet com aquest", en referència al que duu al braç Riberaygua.
Es tracta de la desvinculació de l'ABA de qualsevol ofensa d'aquest tipus, doncs, segons el seu president, Israel Amigó, "aquesta no és la forma que tenim d'actuar", de forma que "aquest tipus de coses no surten ni sortiran mai de l'associació". Riberaygua es mostrava ahir "molt disgustat, decebut i realment trist com a ministre i com andorrà del fet que hi hagi persones que es dediquin a fer això". La denúncia és la resposta a "uns fets que fan més mal pensant que els meus avis republicans es van fer un tip de lluitar contra la causa que precisament m'imputen".
El ministre anunciava ahir que continuarà desenvolupant la seva tasca, tot sentenciant que "el torn de 12 hores és una realitat i el cos de Bombers seguirà sent reformat malgrat les oposicions i les males arts d'alguns". Riberaygua també va criticar el fet de mostrar la imatge a la premsa per desvincular-se de l'autoria de la mateixa, ja que "és una manera d'evitar el cop". El director de Bombers, Jordi Boixader, lamentava ahir la difusió de la difamació, qualificant els fets com a "mostra de poc seny i estant fora de lloc", i confia en la investigació.
mrodriguez@andorra.elperiodico.com