dimarts, 12 d’agost del 2008

Els Bombers presenten 66 recursos per denunciar irregularitats dins el Cos




L’Associació de Bombers va presentar ahir al Govern un total de 66 recursos individuals contra la planificació actual del Cos de Bombers als quals caldrà afegir avui la presentació de 20 més. Des de l’ABA van denunciar ahir novament que consideren que el decret que va aprovar el Govern per a la modernització del Cos de Bombers "és una norma en blanc, desvestida de legalitat i de seguretat jurídica" i per aquest motiu van reiterar que ha de quedar sense efecte. Novament, també van denunciar l’ambient de "crispació" que es viu al cos, que lamenten, i evidencien el sistema de "línies jeràrquic de comandament gairebé militaritzat" que ha imposat la direcció.

Des de l’ABA, el seu president, Israel Amigó, va defensar la tasca dels bombers i va insistir en que el ciutadà "pot estar tranquil" ja que malgrat l’ambient de treball no sigui l’adequat exposen que ells respondran quan la seva intervenció sigui necessària.

Des de l’associació també van voler destacar que aquest mal ambient de treball i d’inseguretat que s’ha creat pot haver estat la causa que "un dels millors bombers" del cos hagi decidit plegar. En aquest sentit també van recriminar a la direcció la seva actitud davant aquesta dimissió ja que "la van acceptar sense problemes".

En un comunicat que van llegir moments abans d’entrar al Govern a fer el lliurament dels recursos van demanar que el Govern apliqui la legalitat vigent: la Llei de la Funció Pública, el Reglament de selecció, promoció i carrera professional de l’administració general i del reglament de sistemes de compensació mentre no entri en vigor una llei específica. D’aquesta manera Amigó va exposar que aquesta manca d’una llei específica fa que "el primer que arriba a dalt pot fer el que vulgui i de la manera que vulgui". És més, Amigó va posar de manifest que "fa anys que reclamem una llei específica i, com que no la tenim, passa el que passa".

tranquil·litat

Des de l’ABA van llençar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania ja que van insistir en que els problemes interns que puguin tenir al lloc de treball no repercutiran en la seva feina i d’aquesta manera van concloure que "el ciutadà pot estar molt tranquil perquè sempre hem respost".

Amigó també va defensar la reivindicació que s’està fent des del cos i va concloure que no té coneixement de cap efectiu que hagi rebut la planificació de les guàrdies i no hagi decidit presentar un recurs. I és que en aquest sentit van tornar a insistir en que no hi ha cap planificació per a l’organització de la feina.

També van lamentar "certs comentaris" menystenint la seva feina i en aquest sentit reiteren que són "els primers en demostrar" la seva vàlua.

per Marta Fernández. Andorr la Vella.