dilluns, 4 d’agost del 2008

COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ DE BOMBERS D’ANDORRA EN RESPOSTA A LES GREUS I FALSES IMPUTACIONS PROFERIDES CONTRA ELLA...

COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ DE BOMBERS D’ANDORRA EN RESPOSTA A LES GREUS I FALSES IMPUTACIONS PROFERIDES CONTRA ELLA EN LA COMUNICACIÓ FETA PÚBLICA EL 2 D’AGOST DEL 2008 PER LA DIRECCIÓ DEL COS DE BOMBERS.

L’Associació de Bombers d’Andorra desmenteix i puntualitza:

1.- És lamentablement cert que a la data de l’1 d’agost del 2008 hi van haver només quatre bombers, dels vuit que hi haurien hagut d’haver, a la Caserna d’Andorra la Vella; com també és cert que aquest fet és únicament i exclusivament imputable a la previsió, evidentment dolenta, de servei, efectuada per qui té la responsabilitat de preveure les guàrdies del Cos. No és de bona fe aprofitar el greu error comès per la pròpia Direcció del Cos de Bombers consistent en no preveure les incidències i les afectacions de tres baixes per malaltia de dates 10 de maig, 27 de juny i 5 de juliol del 2008, i d’un canvi de lloc de treball i d’horari ordenat per la mateixa Direcció i posat en funcionament el 15 de juny del 2008 provocant una vacant, per improvisar una roda de premsa acusant falsament l’Associació de Bombers d’Andorra. És de fàcil entendre que el nombre d’efectius de guàrdia, ni cap tipus de concepte d’absentisme, no està a l’abast de l’Associació de Bombers: tan sols ho està el constatar la gravetat de la situació que consisteix en la reducció de la meitat dels efectius de la caserna més important del Principat d’Andorra. I de cap manera l’Associació pot acceptar que se la consideri a l’origen d’un fet de tan greu naturalesa, perquè no hi està.

2.- Bona prova que l’Associació de Bombers d’Andorra mai ha volgut impedir cap desenvolupament de cap projecte, però sí demanar que el Cos especial de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament es regeixi pels principis de seguretat jurídica, de qualitat del servei, i de legalitat adient, és que s’ha prestat durant més de sis mesos a participar en reunions amb la Direcció, sota l’ègide del Ministeri de l’Interior, per tal de treballar amb bona voluntat i lleialtat –posteriorment ha comprovat que també ho va fer amb ingenuïtat- diversos aspectes necessaris per la bona evolució del Cos; fins que, a la data del 8 de maig del 2008, el Ministeri va fer comunicar a l’Associació que havia pres fi el diàleg; tot el qual l’Associació lamenta profundament, segons va comunicar al Ministre de l’Interior per la carta del 9 de juny del 2008 que ha quedat sense resposta.

3.- L’Associació de Bombers d’Andorra reuneix, perquè s’hi han afiliat voluntàriament, tots els treballadors del Cos especial de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament o Cos de Bombers, a excepció de tres bombers que, també voluntàriament, s’han volgut abstenir d’associar-se, i ells mateixos s’han autoqualificat de simpatitzants, tot i que cotitzen com si fossin socis, i dels sis nous efectius, que encara no es poden considerar treballadors del Cos perquè es troben en període de prova.

4.- El Terror és propi d’una altra època que, sortosament, ja ha passat a la història. En cap cas l’Associació de Bombers d’Andorra ha amenaçat, ni practicat, ni fet por a ningú, amb cap represàlia, com l’acusen sense cap mena de correspondència amb la veritat ni cap fonament, els directors del Cos de Bombers. Tots els integrants del dit Cos tenen prou ús de raó, llibertat, i dignitat, com per saber el què han de fer.

5.- L’Associació de Bombers no pretén demanar, ni que li siguin donades, explicacions pel Director del Cos, respecte al què fa i al què deixa de fer, com ell verbalitza; però sí que dóna exprés recolzament a que tots i cadascun dels membres integrants de la pròpia Associació facin ús, si ho creuen convenient, de les vies legals que l’ordenament jurídic andorrà posa a la seva disposició per tal de defendre els seus drets i de fer que la seva professió no perdi dignitat, seguretat, ni qualitat; i que, per aconseguir-ho, si ho creuen adient, facin ús del dret fonamental a la jurisdicció, reconegut i proclamat per l’article 10 de la Constitució andorrana.

6.- Respecte al cas de lipoatròfia semicircular, l’afectada no ha estat donada d’alta pel seu metge tractant, sinó d’ofici per la CASS arrel d’una intervenció del Govern, que l’ha reubicada en un nou lloc de treball, causant-li perjudici. I no és cert que s’hagin efectuat intervencions en el cablejat –respecte al qual s’ha al·legat manca de pressupost-, doncs solament s’han canviat les cadires.

7.- La imputació de fets precisos que atempten greument contra l’autoestima o la reputació, feta amb la publicitat que ha tingut l’entrevista a la Direcció del Cos de Bombers del 2 dels corrents, amb el ple coneixement de que les afirmacions proferides en contra de l’Associació de Bombers d’Andorra no són certes, pot ser constitutiva d’un delicte de difamació, pel qual aquesta Associació es reserva els drets que li corresponen; a banda de que deplora molt sincerament totes les immerescudes desconsideracions que la Direcció fa pesar sobre el Cos especial de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, així com sobre tots i cadascun dels seus dignes treballadors.

Andorra la Vella, el 4 d’agost del 2008.



L’Associació de Bombers d’Andorra.