dimarts, 19 d’agost del 2008

L’ABA denuncia l’incompliment reiterat dels efectius mínims en les casernes

L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va denunciar ahir l’incompliment continuat dels efectius mínims que hi ha d’haver a cada caserna des que el 16 d’agost es va implementar el nou sistema de guàrdies. Després que el passat dissabte treballessin la meitat dels bombers requerits en tot el país, el sindicat va apuntar que durant la jornada d’ahir els parcs de Canillo i del Pas de la Casa van haver de treballar amb grups d’entre dos i tres bombers, en lloc dels quatre reglamentaris, un fet que es va reproduir el dilluns al Pas de la Casa.

Pel que fa a les mancances de personal que es van produir la nit del 15 al 16 d’agost, el sindicat va desmentir que "la meitat dels bombers s’absentessin el primer dia", tal com va assegurar la direcció i va argumentar que "des de les dotze fins a les 8 hores no hi havia cap planificació". En aquest sentit, la junta de l’ABA va dir que "si es baixen els mínims ens estan posant en perill tant a nosaltres com al ciutadà". El vicepresident de l’ABA, Joan Torra, va recordar també que, després d’enviar una carta a la direcció el juliol, els bombers no responen els SMS si no es tracta d’un assumpte realment urgent i va argumentar que "voluntàriament no anirem a treballar enlloc, perquè no podem estar els 365 dies de l’any al servei del director".

La junta de l’ABA va assegurar també que "s’han canviat les destinacions d’una vuitantena de persones i ara hi ha casernes on la majoria dels efectius són nous", un fet que, segons el president de l’ABA, Israel Amigó, "posa en risc la població de forma gratuïta". Aquest és el cas de Canillo, on tan sols un dels bombers que hi està destinat té experiència en aquesta zona. "Els nostres equips s’han trencat, així que ara arribes a un lloc amb personal i material nou i la feina es pot retardar", va afegir Torra.

possibles repercussions

Així, el president del sindicat va apuntar que "la direcció actua de forma irregular i està desgavellant-ho tot i això, al final, tindrà algun efecte". "Vam dir molt clar les repercussions que hi hauria i ara les estem recollint", va seguir Amigó, que es va mostrar convençut que "això passarà cada dia". En aquest sentit, el president de l’ABA va demanar que "el Govern o el ministre prengui part en l’assumpte" i va assegurar que el sindicat està obert al diàleg i que "estem disposats al que faci falta perquè el servei rutlli millor".