dilluns, 4 d’agost del 2008

L'Associació de Bombers respon les declaracions de la direcció del cos



L'Associació de Bombers d'Andorra ha criticat aquest dilluns les declaracions fetes per la direcció del cos en que assegurava que els bombers faltaven a la seva feina simulant indisposicions hores abans d'entrar a treballar.
L'ABA no descarta presentar una demanda judicial per difamació. Segons han assegurat aquest dilluns des de l'ABA els 4 bombers que faltaven divendres estaven de baixa des dels mesos de juny, juliol o maig i per tant que la direcció havia tingut temps de preveure aquesta guàrdia i substituir els bombers de baixa. Han reiterat a més la manca de previsió de la direcció i el fet que com a bombers tampoc poden estar a disposició de la direcció les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Han posat també sobre la taula que les declaracions fetes per la direcció poden ser considerades difamatòries i que estan treballant en la presentació d'una demanda judicial.

També han criticat la nova redistribució dels efectius a les diferents casernes, han recordat que fins ara les places es guanyaven per concurs i ara la direcció ha decidit unilateralment el desplaçament dels efectius. A més el canvi de llocs va en detriment del ciutadà ja que asseguren que és bo que els bombers coneguin perfectament la zona on treballen. Està previst que aquest dimarts presentin un recurs a govern per aquest afer, el primer d'una llarga serie ja que de moment ja en tenen 52 pendents de presentar, una xifra que augmentara ja que esta previst que més bombers s'hi afegeixin.